26.03.2024, 15:44

У НАТО розглядають варіант збиття російських ракет біля своїх кордонів, — МЗС Польщі

Марина Гончар | Всі новини автора
нато

В Міністерстві закордонних справ Польщі повідомили, що у НАТО розглядають можливість знищення ракет РФ, що направлені у бік території Північноатлантичного альянсу.

Про це ]]>RMF FM]]> сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна, повідомляє Час Пік.

Він зауважив, що порушення повітряного простору Польщі російською ракетою цими вихідними було перевіркою міцності оборони та пильності польських Збройних сил.

За словами Шейна, РФ не хотіла нічого провокувати, адже росіяни знали, що якщо ракета просунеться далі вглиб Польщі, її зіб’ють.

Заступник міністра закордонних справ Польщі розповів, що у НАТО розглядають можливість збиття російських ракет.

"У НАТО аналізують різні концепції, зокрема, що такі ракети слід збивати, коли вони вже дуже близько до кордону НАТО – але це мало б відбуватися за згодою української сторони і з урахуванням міжнародних наслідків. Тоді ракети НАТО вражали б російські ракети за межами території дії Договору (Альянсу. – Ред.)", – сказав він.

Політик наголосив, що агресор не повинен нав'язувати Альянсу якісь правила. 

"Він повинен звикнути до того, що сторона НАТО, сторона демократичних держав, ЄС почне задавати певний тон, коли йдеться про вирішення конфлікту в Україні", – сказав Шейна.

"Ми дуже серйозно ставимося до погроз Путіна. Він показав, що здатен на все. Наразі, окрім сотень тисяч поранених і вбитих з обох сторін, він домігся того, що Швеція і Фінляндія приєдналися до НАТО. У липні відбудеться черговий саміт НАТО. Ми маємо консолідацію країн ЄС, відновлення Веймарського трикутника", – додав він.

Читайте також: В американському Балтиморі через зіткнення з контейнеровозом обвалився автомобільний міст

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк