30.04.2024, 17:46

Вбивство українських військових у Німеччині: розкрито нові деталі

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фічсву

Вбиті в Німеччині українці були військовими та проходили реабілітацію. Прокуратура Мюнхена взялася на себе розслідування справи загиблих.

У МЗС України ]]>повідомили]]>, що загиблі були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію у Німеччині, передає Час Пік.

Жили українці в таборі для біженців. Міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн поки відкидає версію вбивства на тлі агресії Росії проти України. Проте Генеральна прокуратура Мюнхену не виключає політичного мотиву злочину. Підозрюваного затримали, триває слідство та з’ясовуються усі обставини події.

Українські консули уточнюють інформацію щодо підрозділів, у яких служили загиблі, та встановлюють звʼязок із їхніми рідними.

Згодом у Десантно-штурмових військах повідомили, що одним з військових, який загинув у місті Мурнау, був їхній побратим. Він служив у 122-му аеромобільному батальйоні 81-ї окремої аеромобільної Слобожанської бригади ДШВ. Його ім’я не називають.

У 2023-му році чоловіка було поранено в боях за Білогорівку. Він проходив реабілітацію у Німеччині. 27 квітня десантник помер від ножових поранень.

Підозрюваного у неділю доставили до суду за запитом прокуратури Мюнхена, повідомила поліція. Суддя видав ордер на арешт за вбивство. Обвинуваченого одразу доставили до виправної колонії, де він зараз перебуває під вартою.

Німецькі ЗМІ повідомляли, що українці могли бути знайомі з нападником. У нього є не лише російське громадянство, а й німецьке. 

Прокуратура та кримінальна поліція встановлюють передумови та мотиви злочину.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба доручив Департаменту консульської служби МЗС і Генеральному консульству в Мюнхені тримати справу на особливому контролі та перебувати у постійному контакті з правоохоронними органами ФРН.

Злочин також прокоментував посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

"Якщо підтвердиться національний мотив, це буде, окрім іншого, низька та жахлива підступність", - додав він.

Як пише ]]>Bild,]]> після вбивства українців у баварському місті Мурнау з'явився стихійний меморіал, присвячений жертвам-українцям. Люди приносять туди квіти, прапори України та свічки.

Нагадаємо, що ввечері 27 квітня, у німецькому містечку Мурнау, на території торгового центру виявили двох українців з ножовими пораненнями. У їхньому вбивстві підозрюють росіянина.

Читайте також:

Блінкен назвав умову, за якої можливі переговори з РФ: подробиці

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк