02.05.2024, 21:44

Розвідка США оцінила перспективи швидкого закінчення війни: що відомо

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фйціч

Директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс вважає, що російсько-українська війна не закінчиться найближчим часом. 

Про це, з посиланням на ]]>Sky News]]>, передає Час Пік.

У Сполучених Штатах Америки вважають, що шанси на завершення війни Росії проти України у найближчий час є мінімальними.

За словами директора Національної розвідки США, Евріл Хейнс, таке переконання базується на спостереженнях за агресивною тактикою російського лідера Володимира Путіна.

"Все більш агресивна тактика Путіна проти України, така як удари по українській електроенергетичній інфраструктурі, має на меті переконати Україну в тому, що продовження боротьби лише збільшить шкоду для України", – сказала вона.

Вона наголосила, що більш агресивна тактика призначена для того, щоб навіяти Україні, що подальший опір приведе лише до більших збитків.

"Ця агресивна тактика, швидше за все, продовжиться, і війна навряд чи закінчиться найближчим часом", – додала Хейнс.

На Заході та в Україні вже неодноразово намагалися спрогнозувати, коли завершиться війна з Росією.

Зокрема, наприкінці 2023 року начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив про те, що росіяни нібито не планують вести війну у 2025 році.

При цьому заступник генсека НАТО Мірча Джоане не погоджувався з такою думкою і припускав, що війна в Україні може не закінчитися навіть у 2025 році.

Днями Білий дім оголосив, що Україна вже отримує озброєння з нового пакета допомоги, про який раніше США оголосили в рамках програми військової підтримки, що відновилася.

Однак український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба визнав, що союзники України, попри зусилля, відстають від графіка. За словами дипломата, існує розрив у часі між оголошенням пакета і моментом, коли в артилериста ЗСУ буде більше снарядів.

За словами президента України Володимира Зеленського, за пів року, поки Україна очікувала на рішення американської підтримки, російській армії вдалося перехопити ініціативу на полі бою, утім, маючи необхідне озброєння, ЗСУ зможуть не лише стабілізувати фронт, а й рухатися вперед.

Читайте також:

Мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного отримають нові квартири? Що обіцяють жителям окупованих міст

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк