05.05.2024, 08:00

У Байдена зробили заяву про новий контрнаступ України у війні

белый дом

Після отримання військової допомоги США на суму 61 млрд доларів Україна спробує розпочати новий контрнаступ у 2025 році, щоб стримати агресію РФ.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає Час Пік з посиланням на ]]>Financial Times.]]>

Салліван зазначив, що все ж таки очікує "російського прогресу в найближчий період" на полі бою незважаючи на схвалений у квітні новий пакет фінансування США, оскільки "ви не можете відразу переключити вимикач".

Виступаючи на фестивалі FT Weekend у Вашингтоні в суботу, 4 травня, американський чиновник заявив, що з новою допомогою Вашингтона Київ матиме можливість "утримувати лінію" протягом 2024 року і "гарантувати, що Україна зможе протистояти російській атаці".

Салліван також спрогнозував сценарій війни на 2025 рік. За його словами, Україна планує "рухатися вперед і повернути собі територію, яку росіяни відібрали у неї".

Видання зазначає, що будь-який новий наступ України у 2025 році залежатиме від збільшення фінансування і схвалення Конгресом та Білим домом нових пакетів фінансової допомоги.

Читайте також: РФ продовжує бомбардувати свої міста: на околицях Білгорода росіяни впустили авіабомбу, є постраждалі - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк