12.01.2021, 22:53

Зустріч радників "нормандської четвірки": в ОП розповіли про деталі переговорів

Ольга Романец | Всі новини автора
нормандский формат

Близько 21:30 за Києвом завершилася зустріч радників лідерів держав "нормандського формату" в Берліні. Консультація тривала майже шість годин, сторони обговорювали питання забезпечення миру на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба офісу президента, передає Час Пік.

Радники лідерів "нормандської четвірки" обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих лідерами Німеччини, Франції, України та Росії під час саміту в Парижі в грудні 2019 року.

"Сторони торкнулися всіх питань порядку денного - від безпеки до гуманітарних. Дискусія мала непростий, але конструктивний характер. Всі сторони відзначили важливість дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Під час зустрічі українська сторона акцентувала увагу на питаннях безпеки та на необхідності посилення безпеки складової домовленостей", - повідомили в ОПУ.

З боку України на консультацію приїхав керівник офісу президента Андрій Єрмак. Також до Берліна приїхав заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

У зустрічі також брала участь спецпредставник голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Хайді Грау.

У переговорах оголошено перерву, продовження зустрічі на рівні політичних радників заплановано на п'ятницю, 22 січня.

Читайте також: Відбулася зустріч радників "нормандської четвірки"

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк