11.02.2021, 07:50

В Україні з 15 лютого планують розпочати перший етап вакцинації від COVID-19

В Украине с 15 февраля планируют начать первый этап вакцинации от COVID-19

Україна з 15 лютого очікує поставку вакцин від коронавірусу. Відразу після отримання препаратів в країні розпочнеться перший етап вакцинації від COVID-19.

Міністр охорони Здоров'я України Максим Степанов заявив, що вакцинація від коронавірусу почнеться в країні відразу ж після отримання вакцини від COVID-19, поставки якої очікуються з 15 лютого. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна 24", передає Час Пік.

"Ми очікуємо поставку вакцини відразу після 15 лютого і відразу почнемо вакцинацію. Після поставки вакцини відразу почнемо робити щеплення згідно з нашим національним планом...

Я вам можу сказати, що я вчора ввечері розмовляв з Інститутом, від якого ми очікуємо перший мільйон доз вакцини компанії AstraZeneca. Я сказав, що нам дуже швидко потрібно. Вони зараз працюють, щоб завантажити та відправити...",- заявив Степанов.

Раніше глава МОЗ повідомляв, що в Україні буде використовуватися вакцина 3-4 різних виробників.

Як зазначив член оперативного штабу МОЗ з вакцинокерованих інфекцій Федір Лапій у коментарі "РБК-Україна", наступного тижня буде проводитися підготовка мобільних бригад, які будуть робити щеплення на першому етапі вакцинації.

Україна в рамках глобального механізму COVAX розраховує отримати від 8 до 16 млн доз вакцини від коронавірусу, чого вистачить для вакцинації 4-8 млн українців.

За даними МОЗ, у лютому Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech, а за перше півріччя - від 2,2 до 3,7 млн доз препарату AstraZeneca/Oxford.

Також у лютому Україна отримає 1 млн доз вакцин від коронавірусу в рамках контракту про постачання 12 млн доз препарату виробництва компаній AstraZeneca та Novavax.

Читайте також: Україна отримала підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин проти COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк