Як правильно вибрати морозиво - поради покупцям

Настала найспекотніша пора року - літо. А значить, ніяк не обійтися без улюблених ласощів всіх дітей і дорослих - морозиво. Покупець орієнтується в основному на ціну, на свої смакові переваги і часом — на яскраву упаковку.
Відвідування супермаркету для поповнення запасів часто закінчується покупкою додаткових продуктів, яких у вас не було в списку. У літній сезон морозиво часто кладуть в кошики. Однак варто час від часу зупинятися і уважно дивитися на десерти. Гарне морозиво повинно містити тільки молоко, цукор, вершки і яйця. Однак складно отримати таке морозиво в магазині морозильних камер.
Сьогодні є можливість купити морозиво, яке буде не тільки відповідати усім стандартам, а також буде дуже смачним. Компанія, яка виробляє морозиво «Ласунка», пропонує натуральний продукт, створений з кращих компонентів.
Як правильно вибрати морозиво?
1. Колір. В ідеалі морозиво має бути рівномірного кольору. Відтінки білого залежать від відсотка жирності: чим він вищий, тим жовтіше колір. Якщо ви помітили, що морозиво з будь-якої добавкою, неоднорідного кольору, це може означати, що на виробництві морожену масу погано перемішали з натуральною добавкою або барвником.
2. Зберігання. Якщо морозиво деформовано, є ймовірність, що був порушений режим зберігання або що термін придатності продукту закінчується. До закінчення безпечного для вживання періоду морозиво починає втрачати свою форму і “всихає”.
3. Колір глазурі. Глазур повинна бути розподілена рівномірно по поверхні продукту і не відвалюватися від морозива. Про неправильне зберігання або неоднозначному складі говорить і наявність білого нальоту на шоколадній глазурі.
4. Морозиво без добавок. Нехай в пломбірі буде якомога менше всяких добавок, барвників і ароматизаторів. В ідеалі склад морозива повинен виглядати так: молоко, вершки, цукор, ваніль. Звичайно, в магазинних варіантах таке поєднання інгредієнтів зустріти нереально. Ось і привід навчитися готувати смачне морозиво самостійно на своїй кухні.
5. Слідкуйте за консервантами. Добавки - це не єдиний додатковий інгредієнт, який зустрічається в магазинному брикеті. Є ще й консерванти. Деякі з них не несуть шкоди для організму, а деякі варто зовсім виключити з раціону і назавжди про них забути. Уважно читайте інформацію на упаковці і попередньо ознайомтеся зі списком найбільш шкідливих консервантів, які часто зустрічаються в продуктах харчування.
6. Віддавайте перевагу морозиву в брикеті. Вафельні стаканчики - це дуже підступний продукт. Адже в вафлях теж міститься певна кількість калорій, а в варіантах з супермаркетів ще й консерванти, ароматизатори та барвники. У будь-якому випадку інформація про склад стаканчика повинна бути обов'язково вказана на упаковці.
7. Проводите експерименти. Щоб знайти свого фаворита в світі морозива, слід прислухатися до смакових рецепторів і проводити експерименти. Подивіться, як тане брикет. Якщо це пишна густа пінка, то в морозиві більше саме молочного жиру, якому варто віддати перевагу. Якщо ж воно, навпаки, перетворюється в прозору солодку воду, то рослинні жири переважають в складі.