13.08.2020, 09:12

Як вибрати ноутбук для роботи та навчання

Ольга Станішевська | Все новости автора

Для продуктивних роботи та навчання слід тримати під руками якісне та зручне обладнання. Це стосується і комфортного робочого місця, і техніки, з якою ви працюєте. Щоб реалізувати повний потенціал багатьох програм, ноутбуки та комп’ютери мають відповідати сучасному рівню характеристик.

Якщо ви не можете швидко зібрати потрібну суму, то кращий варіант для вас - ноутбук в розстрочку. З нормальним обладнанням заробляти гроші стане тільки легше. А купити можете його в магазині Dom Comfort.

Як вибрати ноутбук?

Якщо ви не обмежені родом зайнятості та хочете, щоб на вашій машині добре працювала більшість програм, то детальніше розібрати компоненти ноутбуків:

Екран

Для початку слід вибрати оптимальний розмір екрану та тип матриці. Якщо ви працюєте в сфері графічного дизайну, то слід віддати перевагу екранам 15+ дюймів та матрицями типу IPS. IPS матриця добре передає повний спектр RGB без спотворення кольору при просмотрі під кутом.

Якщо ж передача кольору не так важлива для вас, то матриці типу TN будуть нормальною економною альтернативою.

Корпус

Великим плюсом ноутбуків є те, що ви завжди можете покласти їх в сумку та нести з собою. Але деякі неутбуки не дуже зручно переносити. Невеликі корпуси не завжди можуть вмістити в себе достатньо потужні компоненти, тому іноді слід вибирати між компактністю та продуктивністю.

Комплектація

На відміну від комп’ютерів, ноутбуки не вийде зібрати самому. Їх можна оновити, та це складно. Тому вам не треба думати про сумісність компонентів. Слід лише вибрати збірку, що задовольняє ваші потреби та покупні можливості.

Основні компоненти:

Відеокарта

Важливий частина, що відповідає за обробку та вивід графічних елементів на екран. Від неї залежить швидкість та плавність відображення складних деталей, що потребують складних математичних операцій для обробки.

Процессор

Від кількості ядер та потоків залежить те, як швидко будуть оброблятися дані, що формуються під час роботи з ноутбуком. Це ключовий елемент для роботи багатьох програм, тому слід добре подумати при виборі. Іноді краще надати перевагу процессору, ніж форм фактору та екрану.

Оперативна пам’ять

Тимчасове сховище нових даних. Від розміру залежить те, скільки програм або процесів можна запустити одночасно без втрати продуктивності.

Внутрішня пам’ять

Якщо ви працюєте з видео або іншими даними, що потребують багато місця, то слід вибирати ноутбуки з великим внутрішнім сховищем. Часто у вас буде змога розширити розмір пам’яті.

теги: