28.09.2020, 07:20

В Україні випав перший сніг (відео)

первый снег

Зима ще далеко, а в Україні вже випав перший сніг. Традиційно, сніговий марафон розпочали Карпати. У мережі з'явилися фото і відео снігових гір.

Прес-служба Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста повідомила про те, що на горі Іван Піп у Карпатах випав перший у 2020 році сніг, передає Час Пік.

"Станом на 08:55 27.09.2020 на г.Піп Іван Чорногірський температура повітря 0 градусів, вітер південно-західний 10-12 м/с, хмарно, дощ з мокрим снігом, обмежена видимість до 100 м", – йдеться в повідомленні пошуково-рятувального поста.

Цю інформацію також підтвердили в Українському гідрометцентрі. За даними синоптиків, температура на момент випадання снігу була близька до 0 градусів. Спровокував випадання снігу потужний циклон.

"У Карпатах 26-27 вересня, в результаті проходження активного циклону, температура повітря в горах знизилася до +4 градусів, а на високогір'ї - до +1 градуса (місцями до 0 градусів)! Зафіксовано випадання сильних дощів, на Чорногорському хребті випав перший сніг", - сказано в повідомленні синоптиків.

Читайте також: Дощі та вітер: на Луганщині різко погіршиться погода

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик