06.10.2020, 09:54

Гайдай розповів про плани щодо відновлення лісів Луганщини після пожеж

Марина Началова | Все новости автора
сгоревший лес

Вигорілі ліси Луганщини потрібно якомога швидше відновити. Якщо цього не зробити, область перетвориться на піщану пустелю.

Про це заявив глава Луганської ОДА Сергій Гайдай в прямому ефірі в Фейсбуці. Він розповів про плани щодо відновлення лісів після пожеж, передає Час Пік.

За словами Гайдая, з цього приводу він провів зустріч з нардепами Олексієм Кузнєцовим (депутат з Луганщини) і Кирилом Нестеренко (член комітету екології).

"Ми вже зараз починаємо проговорювати тему по відновленню наших лісів, тому що якщо не почнемо вже зараз про це говорити і займатися проектами, розробками, підключенням інститутів, міжнародних організацій, то потім просто матимемо на Луганщині піщану пустелю", - сказав Гайдай.

За його словами, нардеп Нестеренко буде піднімати це питання на комітеті. Будуть підключені фахівці з інститутів, Держлісагентство. Також Гайдай планує зустрітися в Києві з послами Канади, Німеччини, Польщі та обговорити з ними допомогу в розробці проекту відновлення лісів Луганщини, фінансову допомогу, можливо, допомогу спецтехнікою і саджанцями.

Гайдай також розповів про компенсацію для людей, житло яких знищив вогонь.

Масштабні пожежі завдали величезної шкоди лісам Луганській області. За даними ДСНС, вогонь поширився на площу понад 20 гектарів. На сьогоднішній день триває ліквідація деяких осередків.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик