29.10.2020, 15:48

Нюхайте нашатир та будьте здорові: медики регіону "винайшли" "унікальний" метод діагностики COVID-19 без тестів

нашатырь

Деякі медики Луганщини "винайшли" "унікальний" метод визначення COVID-19. Тепер, виявляється, щоб виявити захворювання, тести не дуже й потрібні.

Метод одночасно простий та дешевий, тому в майбутньому, ймовірно, зможе заощадити купу коштів на закупівлю тестів, що само собою - "прорив". На думку деяких "світил медицини", для визначення COVID-19 досить просто "понюхати нашатир", передає Час Пік з посиланням на регіональні пабліки в Facebook.

Мешканка Сєвєродонецька повідомила, що лікар зміг відрізнити ГРВІ від коронавірусу за допомогою нашатирю.

"Сьогодні так мій лікар визначив, хвора я короною чи ні. Втрата смаку, нюху буквально за добу! Триває все це з понеділка, температура 37,2-37,5... Різкі запахи навіть не чую, він мені ставить ГРВІ! І каже: "Нашатир чути? Значить немає корони!",- написала місцева жителька.

Як з'ясувалося, в області метод визначення COVID-19 за допомогою нашатирю вже встиг придбати широку популярність. Жителі регіону неодноразово випробували на собі потужну силу простого засобу.

"Знайома історія, я теж нюхала нашатир на прийомі у лікаря. І, до речі, ті ж симптоми, той же діагноз від лікаря. А слова доктора: "Не сійте паніку, все одно всі перехворіють. Приходьте завтра, подивимося на ваші симптоми...", - ошелешили! І... два дні поспіль я ходила в поліклініку (не піти не могла, тому що напишуть порушення в лікарняному)", - ділиться враженнями від відвідування лікаря жінка.

Однак весь медичний потенціал регіону даний метод повністю не розкриває. Ще більш "прогресивним" виявився метод визначення COVID-19 по телефону.

"Ви не жартуйте з цією справою, зробіть нормальний тест, у моєї знайомої так теж було... По телефону лікар попросила покашляти, і сказала, що ні-ні, це у вас не короновірусний кашель, це ГРВІ. А потім вона плюнула на такі обстеження по телефону, і здала тест, виявилося позитивний і пневмонія", - розповіла жінка про "ефективність" дистанційної діагностики.

Звичайно, проблема може бути більш глибокою. Не виключено, що двигуном у винаході "нестандартних методів" діагностики є недостатнє фінансування та відсутність необхідної кількості тестів. Однак реальність є реальність.

У свою чергу жителі області, які опинилися в не дуже хорошій ситуації, жартують, що незабаром COVID-19 визначатимуть по тому, чи з'являються сльози під час різання лука та наскільки сильно пахнуть шкарпетки. Можливо, ці ідеї ляжуть в основу відкриття нових методів діагностування не тільки в регіоні, а й в Україні в цілому.

Читайте також: Лисичанськ - єдине місто Луганщини, де тарифи на опалення не знизили, а підвищили

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик