03.01.2021, 22:15

Ера смартфонів закінчиться через 2 роки? Глава компанії Qualcomm розповів, що буде замість них

Марина Началова | Все новости автора
смартфоны

Президент компанії Qualcomm Крістіано Амон вважає, що смартфони як технологія застаріють вже через два роки і стануть незатребуваними.

За словами Амона, в світі гаджетів здійсниться справжній "переворот", коли почнеться масове використання мереж зв'язку п'ятого покоління 5G, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Як заявив глава Qualcomm, на зміну смартфонам прийдуть окуляри доповненої реальності (augmented reality, AR). Їх розробкою наразі займаються найбільші корпорації Apple, Microsoft, Google та інші. Також є ймовірність, що провідною розробкою стануть VR - окуляри віртуальної реальності, а не доповненої.

Як заявив Амон у недавньому інтерв'ю, світ технологій круто зміниться вже до 2024 року. Єдиним недоліком технологій AR і VR він вважає недостатню мобільність і неможливість повсюдного використання.

Амон заявив, що найближчим часом на ринку повинні з'явитися "розумні" окуляри, які майже не відрізняються від звичайних. Вони дозволять власнику накладати на навколишні об'єкти додаткову інформацію та образи, спілкуватися в соціальних мережах і т.д. Пристрої обіцяють бути досить простими з технічної точки зору, а необхідну обчислювальну потужність забезпечуватимуть хмарні сховища, доступ до яких значно спростить технологія 5G.

Нагадаємо, фахівці прогнозують у 2021 році надпотужний спалах на Сонці.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: