01.03.2021, 20:35

НАЗК призупинило державне фінансування партії "Слуга народу"

Марина Началова | Все новости автора
слуга народа

Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило державне фінансування пропрезидентської партії "Слуга народу" у зв'язку з виявленими порушеннями у звітах.

Загалом НАЗК виявило ознаки правопорушень у звітах 11 партій, ]]>повідомила ]]>прес-служба Агентства, передає Час Пік.

Зокрема, НАЗК виявило ознаки кримінальних правопорушень у звітах таких 3 політичних партій: «Конгрес українських націоналістів» - ст. 159-1, ст. 175 Кримінального кодексу України (ККУ); «Блок Вілкула «Українська перспектива» - ст. 159-1 ККУ; «Слуга народу» - ст. 159-1, ст. 366 та ч. 5 ст. 191 ККУ (у звітах за два звітні періоди). Відповідні матеріали НАЗК направляє до Національної поліції.

"У зв’язку із виявленими порушеннями наказом Голови НАЗК Олександра Новікова зупинено державне фінансування партії «Слуга народу»", - йдеться у повідомленні Агентства.

Також НАЗК складаються та направляються до суду адміністративні протоколи щодо керівників таких партій: «Рух нових сил Михайла Саакашвілі»; «ВО «Свобода»; «Слуга народу»; «Блок Вілкула «Українська перспектива»; «Важливий кожен»; «ВАРТА»; «Соціал-патріотична асамблея слов’ян»; «Нова демократія»; «Громадська сила»; «Команда Андрія Балоги»; «Конгрес українських націоналістів». Повідомляється, що у звітах цих партій НАЗК  встановило ознаки порушення порядку подання фінансового звіту партії про майно, доходи, витрати й зобов’язання фінансового характеру, за що передбачена відповідальність за статтею 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в коментарі виданню "Радіо Свобода" заявив, що партія з'ясовує причину зупинки держфінансування. Він висловив впевненість, що після того, як порушення будуть усунені, фінансування буде відновлено.

"Ми розбираємося зараз. Хочемо почитати, що вони кажуть нам, і будемо тоді реагувати. Треба зрозуміти, як це працює: є зупинка, є скасування. Скасування – це якщо партія не надала пояснень, не виправила ситуацію, тоді на наступний квартал вони можуть скасувати. А наразі вони пишуть, що призупинено процес фінансування", - заявив Корнієнко.

За його словами, "Слуга народу" вже отримала фінансування за перший квартал, тож призупинення фінансування, ймовірно, стосуватиметься другого кварталу.

Раніше СБУ запросила міжнародну правову допомогу щодо справи пропагандиста Анатолія Шарія і почала розслідування проти "Партії Шарія".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: