03.03.2021, 10:38

З 1 травня в Україні діятиме річна ціна на газ: НКРЕКП оприлюднила проект рішення

Ольга Романец | Все новости автора
цена на газ

Річна ціна на газ, яка встановлюватиметься для населення, діятиме з 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року.

Про це йдеться в проекті рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, опублікованому на сайті НКРЕКП, передає Час Пік.

"Постачальник, який постачає або планує постачати газ побутовим споживачам, зобов'язаний розмістити на своєму сайті і пропонувати всім побутовим споживачам базову річну пропозицію терміном дії з 1 травня по 30 квітня наступного року", - йдеться в проекті, який планується до розгляду 5 березня.

Згідно з документом, термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку поставок побутовому споживачеві, але триватиме до 30 квітня наступного року.

Постачальник не матиме права протягом періоду дії базової річної пропозиції (з 1 травня по 30 квітня наступного року) змінювати ціну природного газу, що поставляється в рамках пропозиції.

У разі прийняття постанова набуде чинності з 1 травня 2021 року, але не раніше дня, наступного за днем її оприлюднення на офіційному веб-сайті НКРЕКП.

Читайте також: Через місяць в Україні зміниться вартість газу: скільки доведеться платити споживачам

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик