06.03.2021, 12:38

Донецька область ризикує залишитися без тепла: "Нафтогаз" пригрозив відключити газ за борги

Донецкая область рискует остаться без тепла

Донецька область з 6 березня буде відключена від теплопостачання. Компанія "Нафтогаз України" попередила про припинення поставок природного газу для ОКП "Донецьктеплокомуненерго" через борги.

Про це 6 березня ]]>повідомила]]> прес-служба "Донецькоблгазу", передає Час Пік.

"ПАТ "Донецькоблгаз" інформує, що ОКП "Донецьктеплокомуненерго", як постачальник тепла для Донецької області, залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ "НАК "Нафтогаз України".

Тому за законодавством ПАТ "Донецькоблгаз" з суботи (06.03. 2021 р.) зобов'язане припинити газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго" згідно приписів Кодексу ГРМ.

ПАТ "Донецькоблгаз" завжди стоїть на захисті інтересів мешканців Донецької області, але дії ОКП "Донецьктеплокомуненерго" та АТ "НАК "Нафтогаз України" змушує нас діяти згідно з законодавством з метою недопущення завдання Державі щодобових збитків від несанкціонованого споживання газу в розмірі 150 млн грн на місяць", - сказано у повідомленні.

Згідно з повідомленням "Нафтогазу", адресованим "Донецьктеплокомуненерго", загальна заборгованість компанії становить 1,5 млрд грн. "Нафтогаз" наприкінці лютого вимагав сплатити 303,1 млн грн до 1 березня.

"У разі невиконання цієї вимоги, транспортування / розподіл природного газу вашої компанії буде зупинено згідно встановленого законодавством порядку", – йдеться у листі-повідомленні.

Як повідомляє місцеве видання "ОбщеЖитие", ситуацією щільно займався голова Донецької ОДА Павло Кириленко. 

"Попередження було доведено всім місцевим адміністраціям населених пунктів, і підрозділи ДСНС всю минулу ніч моніторили котельні регіону на предмет можливого відключення від газу", - йдеться у повідомленні.

За даними видання, незважаючи на всі старання влади, "команда на відключення все-таки надійшла".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик