Сообщение об ошибке

  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
04.04.2021, 07:47

Пенсії та соцвиплати в Україні почнуть видавати по-новому: кого і коли це торкнеться

Ольга Романец | Все новости автора
пенсии, пенсия

Вже з 1 вересня пенсії і будь-яку соцвиплату в Україні, за винятком деяких окремих випадків, можна буде отримати тільки безпосередньо в банківських відділеннях.

Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики, передає Час Пік.

Пенсіонерам та одержувачам державної допомоги в Україні з першого вересня поточного року виплати нараховуватимуться на банківські рахунки. Винятком стануть деякі категорії громадян, для доставки пенсій яким проводитимуть конкурси серед постачальників послуг.

Грошові виплати будуть доставляти:

  • людям з інвалідністю I групи;
  • особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;
  • особам, які досягли 80-річного віку;
  • одержувачам державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги по догляду.

У Міністерстві уточнюють, що якщо до 1 вересня одержувач не обере для себе уповноважений банк, то рахунок йому (крім осіб з окремих категорій, зазначених вище) буде відкритий в уповноваженому банку, визначеним Кабміном, за зверненням органів Пенсійного фонду або органів соціального захисту. Українці зможуть у будь-який момент змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Читайте також: Українцям по-різному рахують стаж для пенсії: у кого найнижчі виплати

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: