28.04.2021, 15:40

Ігор Радівілов приніс Україні перше золото чемпіонату Європи

Ольга Станішевська | Все новости автора

Вітчизняний спорт набирає шалені обороти, наші спортсмени завойовують золоті медалі з різних видів спорту. Нещодавно український гімнаст виборов титул чемпіона Європи. 

Через терен до зірок

Офіційний інтернет-портал https://meta.ua/uk/sport/ на постійній основі оголошує прізвища вітчизняних спортсменів, які досягли успіху на міжнародній арені. Не став винятком і Ігор Радівілов.

Хлопець народився в 1992 році в м. Маріуполь на Донеччині. З раннього дитинства був прихильником спортивних секцій, які відвідував регулярно і ,як бачимо, прикладені зусилля не були марними. Шлях до перемоги не завжди був легким, однак Ігор приймав всі поразки як поштовх до більш напруженої праці в обраній категорії.

Нещодавно на Чемпіонаті Європи 2021 Ігор виборов золоту медаль. Спортсмену з України не було рівних в опорному стрибку, хлопець показав найкращий результат, який був оцінений в 15,0 балів.

Попередні дні чемпіонату для Радівілова були менш успішними. У кваліфікації з опорного стрибку він став лише восьмим, потрапивши до фіналу останнім кандидатом. Виконуючи вправу на кільцях, парубок зайняв п’яте місце. Останнім шансом отримати максимальний бал було бездоганне виконання завершальної вправи з опорного стрибку. Ігор зосередився і йому вдалось обійти своїх суперників, він підтвердив титул, отриманий на попередньому чемпіонаті Європи в Месрині в 2020 році і став чемпіоном Європи 2021.

Окрім завойованої медалі в Швейцарії на рахунку гімнаста безліч досягнень:

  • бронзовий призер Олімпійських ігор 2012 в Лондоні;
  • трьохкратний призер чемпіонатів світу;
  • чотирьохкратний чемпіон Європи.

Ім’ям Ігора Радівілова назван один з елементів в змаганнях з гімнастики серед чоловіків. Опорний стрибок Ігора виконується обличчям вперед, відштовхуючись від опорного помосту. Спортсмен повинен виконати три перекида в повітрі, перед тим як доторкнутися до землі. Оцінюється зазначений елемент в 7,0 балів.

Вплив коронавіруса на спортивну діяльність спортсмена

Беручи до уваги пандемію короновірусної інфекції, Ігор протягом місяця не тренувався. Домашні вправи не давали потрібного навантаження, відпрацювати елементи не було можливості.

Після місячного відпочинку Радівілов почав відновлювати заняття. Спортсмен приклав максимальну кількість зусиль для відновлення фізичних та координаційних даних, однак зупинятися на досягнутому не планує. Тренер вже розробив посилений комплекс вправ, який допоможе гімнасту підкорити міжнародну арену.

 

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик