22.11.2021, 17:11

Я ліплю із пластиліну: втілюємо цікаві та несподівані задуми

Ольга Станішевська | Все новости автора

 

Ліплення – це чи не єдиний вид творчості, який сприймається через дотик

Ліплення – це чи не єдиний вид творчості, який сприймається через дотик. Малюк може не тільки роздивитися те, що він створив, але й торкнутися, взяти до рук і за потреби змінити. Основним інструментом для виконання роботи є саме руки. Рівень вміння залежить від того, які навички вони мають, а не від вправності, пов'язаної з використанням різних допоміжних предметів – пензля, ножиць, фарб, олівців. Це заняття цілюще впливає на стан нервової системи, розвиває дрібну моторику, зміцнює кисті, формує уявлення про форму, розміри та колірні поєднання. Як тільки дитина усвідомлює, що з одного грудочка можна створити багато різних образів, це заняття відразу переходить у категорію улюблених. 

Батькам важливо підібрати безпечний за складом варіант, який не буде занадто м'яким чи твердим. Рекомендуємо високоякісне тісто для ліплення марки Плей До, що широко представлене ​​на сайті магазину Panama. Сьогодні цей бренд належить відомій американській компанії Hasbro.

Пробну партію тіста для ліплення було виготовлено ще у середині 50-х. Спочатку продукт призначався для шкіл міста Цинциннаті (штат Огайо). Після того, як його можливості були продемонстровані учасникам освітнього конгресу, інтерес до новинки виявили не лише педагоги, а й менеджери великих торгових мереж. Пластилін Плей До стає дуже популярним спочатку у США, а потім і в Європі. Просуванню продукту сприяла продумана реклама, яку компанія-виробник розміщувала у дитячих телепередачах.

Тісто для ліплення Play-Doh: основні характеристики

  • Безпечна рецептура. Співвідношення інгредієнтів у складі є комерційною таємницею. Але на своєму сайті виробник вказує, що у переліку інгредієнтів є вода, сіль, борошно, крохмаль, бура, харчові барвники та ароматизатори, добавки для підтримки певного рівня вологості, для надання пластичності та створення необхідної консистенції.
  • Особливості застосування. Маса має м'яку, піддатливу текстуру. Це тісто не потрібно розігрівати у руках перед початком роботи. Термін зберігання залежить від кліматичних умов і зазвичай становить 2-3 роки. Матеріал упакований в контейнери. Можливо багаторазове застосування – дитина зліпила фігурку, ви її сфотографували для домашньої колекції, а потім малюк розминає масу та робить новий виріб. Часто батьки переживають через те, що пластилін залишає плями на поверхні столу та оббивці. З Play-Doh цього не станеться. Після того як маса висохне, її можна видалити з будь-якої поверхні за допомогою жорсткої щітки. Але все-таки рекомендуємо навчити дитину правильно готуватися до процесу ліплення. Надягаємо фартух, застилаємо стіл клейонкою чи цератою, використовуємо спеціальні пластикові прямокутники розміром 15х20 або 20х30 см. Батьки повинні організувати правильне, гарне освітлення (світло падає зліва).
  • Оригінальні пропозиції. У колекції бренду є оригінальні набори із різною тематикою. З їхньою допомогою дитина може приміряти на себе різні ролі – кухаря, перукаря, кондитера, пожежника, водія, фермера.

Отже, тісто для ліплення Play-Doh – це безпечний, оригінальний, гіпоалергенний продукт, який відкриває нові можливості для творчого розвитку.