Особливості відпочинку взимку на Закарпатті

Колоритний регіон України приваблює до себе бажаючих повноцінно відпочити не лише найрізноманітнішою кухнею страв різних народностей. Відносно невисокі гори дарують безпечний спуск на гірських лижах чи сноуборді. Доступний відпочинок на Закарпатті можуть собі дозволити усі без винятку. Достатньо обрати для цієї мети санаторій. Тут гості не тільки розміщуються у комфортабельних номерах. Вони забезпечуються повноцінним харчуванням та додатковою можливістю для профілактичного або повноцінного лікування.

Чому варто приїхати взимку?

Гори прекрасні будь-якої пори року. Не можна порівнювати теплий період та холодний, оскільки вони по-різному сприймаються людьми. Визначні пам'ятки, доступні взимку, неможливо побачити в літній період. До найбільш затребуваних та привабливих частин зимового відпочинку на Закарпатті сміливо можна віднести:

  1. Починають працювати численні гірськолижні курорти.
  2. Профільні санаторії продовжують працювати у комфортних умовах.
  3. Термальні джерела переживають пік популярності у холоди.
  4. Численні театралізовані свята у зимовий період на Закарпатті.
  5. Регіон ідеально підходить для сімейної відпустки.

Важливо: гірськолижні траси на Закарпатті відрізняються більш пологим спуском. Тут створено оптимальні умови для тих, хто лише планує навчитися стояти на гірських лижах. Людям з невеликим досвідом, які віддають перевагу спокійному катанню без екстремальних спусків на запаморочливий швидкості. Закарпаття нікого не залишить голодним, пропонуючи найбільшу різноманітність неймовірно смачних страв.

Де зупинитись під час відпочинку

Відпочивати та повертати здоров’я у санаторіях можна будь-коли, незалежно від сезону. Сучасні комплекси якісно опалюються, можуть запропонувати гостям із різних регіонів України різні за рівнем комфорту номери. Багато здравниць мають непогано розвинену туристичну інфраструктуру, SPA-центри та повноцінні медичні корпуси. Найпопулярнішими під час зимового відпочинку варто виділити:

  • санаторій Сольва на курорті Поляна, близьке розташування від гірськолижного витягу;
  • санаторій Сузір'я у Солочині, комплексне лікування у поєднанні з комфортабельним відпочинком;
  • санаторій Деренівська Купель, дозволить відчути, що таке термальні джерела;
  • санаторій Шаян у однойменному селищі дозволить відновити нормальну роботу органів травлення;
  • санаторій Гірська Тиса, побудований у безпосередній близькості від унікальних джерел з миш'яком.

Кожен комплекс має свої переваги для відпустки. Відпочинок у санаторії Закарпаття, це найкраща можливість поєднати відпустку із профілактичним лікуванням.