20.07.2022, 09:46

Як вибрати тепловентилятор для будинку чи квартири - різновиди їх порівняння та критерії вибору

Ольга Станішевська | Все новости автора
тепловентилятор

Тепловентилятори є одними із найпопулярніших обігрівачів. Адже вони найдешевші, а купити їх під час осінньо-зимового сезону можна у кожному магазині, який торгує господарчими товарами.

Але не всі знають, що не тільки дизайном і кольором відрізняються один від одного дані обігрівачі - те, що приховано всередині корпусу, набагато важливіше. Адже саме «начинка» визначає, скільки прослужить прилад, і як надійно він працюватиме. В магазині Карат Електро можна недорого купити електричні обігрівачі: як побутові, так і більш потужні - промислового типу. Розглянемо, як вибрати тепловентилятор, вивчивши їх типи і деякі характеристики.

Як працює тепловентилятор і що в нього всередині

У кожному пристрої такого типу є звичайний вентилятор, який переміщає холодне повітря, підганяючи його до нагрівального елемента. Підігріті повітряні маси прямують до кімнати. У тих моделях, які є стаціонарними, вентилятор може повертатись під час роботи. Завдяки цьому приміщення нагрівається більш рівномірно та ефективно.

Тепловентилятор хороший тим, що може створити комфортну температуру у приміщенні досить швидко. Якщо повітряний потік, створюваний вентилятором, має вузьку спрямованість, можна практично моментально підігріти повітря лише там, де це необхідно. А влітку ці обігрівачі легко перетворюються на звичайні вентилятори – ця можливість дозволяє заощадити і місце у квартирі, і гроші у кишені.

Конструкція будь-якого вентилятора дуже проста і містить всього три деталі:

  • корпус;
  • нагріваючий елемент;
  • вентилятор.

Корпус має бути досить міцним, його виготовляють із пластику, здатного витримати деякі удари та струси. У дорожчих моделях тепловентиляторів корпус виготовляють з металу. Далі поговоримо про те, які види нагрівальних елементів застосовуються в обігрівачах подібного типу, а також про особливості конструкції вентиляторів, що застосовуються в них.

Типи нагрівальних елементів у обігрівачах

Основне, чим відрізняються один від одного, електричні обігрівачі – це тип нагрівального елементу. Він може бути спірального типу, трубчастого та керамічного. Найбільш ефективними на сьогодні є обігрівачі з керамічним нагрівальним елементом.

У готовій керамічній пластині можна побачити велику кількість крихітних отворів, через які йде повітря, яке підганяє вентилятор. При цьому повітряні маси нагріваються швидше, ніж ніхромової спіраллю (або ТЕНом) - адже площа пластини з кераміки набагато більша, ніж площа спіралі або навіть трубчастого ТЕНу.

Втім, обігрівачі з керамічним елементом коштують трохи дорожче аніж пристрої, що нагрівають повітря за допомогою спіралі. Ознайомитися з характеристиками різних типів тепловентиляторів, почитати відгуки про них можна в інтернет-магазині https://karat-elektro.in.ua, а професійні консультанти допоможуть підібрати ту модель обігрівача, яка підійде Вам якнайкраще!

Джерело: karat-elektro.in.ua