07.10.2022, 09:54

Саміт ЄПС у Празі підтвердив повну ізоляцію Росії, - Моравецький

Матеуш Моравецкий

Саміт Європейської політичної спільноти у Празі підтвердив, що РФ перебуває у повній ізоляції й не лише з боку країн ЄС.

Про це під час прес-конференції після завершення саміту ЄПС заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє Час Пік.

"Головна тема, яку я піднімав у всіх своїх розмовах і яка дуже чітко резонувала в усіх цих дискусіях, які сьогодні відбулися і в яких я брав участь, - це ізоляція Росії як агресивної, диктаторської, де-факто все більш тоталітарної держави.

Цей саміт підтвердив, що Росія знаходиться в повній ізоляції і не тільки від країн ЄС, але й від інших країн, які іноді безпосередньо межують з Росією. І всі вони засуджують агресію Росії", - підкреслив Моравецький.

Він додав, що серед європейських країн також є спроба обговорити питання, пов'язані з газовою та енергетичною кризою.

На його думку, деякі країни Західної Європи були значною мірою "обплутані павутинням Москви". Він зазначив, що "за наївністю, власною дурістю, або, можливо, свідомим обслуговуванням інтересів Росії", деякі дали себе залучити до цієї катастрофічної енергетичної, газової політики.

"Цей російський газ був як наркотик: наркодилер теж продає свою продукцію дешево або віддає безкоштовно, щоб зробити залежними своїх майбутніх жертв. І так діяла Москва останні кілька років", - сказав глава польського уряду.

Нагадаємо, в четвер у Празі відбувся саміт Європейського політичного співтовариства (ЄПС), в якому взяли участь лідери 44 європейських країн.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик