16.10.2022, 12:58

Росія замовила в Ірану нові безпілотники "Arash-2" - ISW

Иллюстративное фото / Открытый источник

Є ймовірність того, що РФ уклала новий контракт з Іраном на постачання безпілотників "Араш-2", які є швидшими та руйнівнішими, ніж безпілотники "Шахед-136".

Українські та російські Telegram-канали повідомили про інформацію, що "просочилася" з невказаних іранських джерел про те, що РФ закупила невідому кількість безпілотників "Араш-2". Про це ]]>повідомляє ]]>Американський Інститут вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

"Командувач Сухопутними силами Ірану, бригадний генерал Кіомарс Гейдарі заявив на початку вересня, що Arash-2 мають унікальні можливості далекого радіусу дії й можуть атакувати такі міста в Ізраїлі, як Тель-Авів і Хайфа, з баз в Ірані.

Повідомлення про те, що Москва продовжує покладатися на Тегеран у плані руйнівних боєприпасів, узгоджуються зі звітом Міністерства фінансів США, в якому йдеться про те, що Росія швидко витрачає свої поставки мікроелектроніки, які мають вирішальне значення для військово-промислового комплексу, оскільки вони не можуть замінити ключові компоненти, недоступні через санкції", - йдеться у звіті ISW.

На думку аналітиків ISW, Росія, швидше за все, продовжить використовувати свої відносини з Іраном, щоб обійти санкції. Хоча малоймовірно, що російські сили використовуватимуть "Араш-2" із більшою ефективністю, ніж вони використали модель "Шахед-136".

Журналіст Борис Рожин у своєму Telegram-каналі з посиланням на іранські джерела повідомляє, що Іран поставить РФ нові безпілотники Arash-2, боєзаряд у яких значно більший, ніж у "Герані".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик