24.10.2022, 19:46

7 речей, щоб пережити війну

Ольга Станішевська | Все новости автора
7 речей, щоб пережити війну

Під час війни, яку розвʼязала проти нашої країни російська федерація, дуже потерпають мирні громадяни. Прості люди мають вчитися жити в екстремальних умовах і готуватися до випробувань, які чекають на нас у боротьбі з ворогом. Тому ми маємо тренувати більш практичний підхід до вирішення побутових труднощів. Ми нагадаємо вам, які 7 предметів варто придбати або підготувати, щоб незалежно від ситуації забезпечити собі більш-менш нормальне життя.

 

1. Ліхтарик

Ворог раз у раз бʼє по нашім ТЕЦ, залишаючи людей без електроенергії. Зараз темніє все раніше, і залишитися без світла на невизначений час досить неприємно. Потрібен ліхтарик, акумуляторний чи на сонячній батареї. Звичайно, у разі тривалого знеструмлення краще мати пристрій, який можна заряджати на сонці.

У кожного члена родини повинен бути окремий пристрій. Ми пропонуємо вам звернути увагу на цікаві моделі на сонячних батареях, у яких є також спеціальний розʼєм для заряджання мобільних телефонів.

2. Генератор

Цей прилад також використовують під час знеструмлення. Завдяки бензиновому чи інвенторному генератору ви зможете налагодити побут не тільки вдома, але й у бомбосховищі або у будь-якому тимчасовому притулку. Ми пропонуємо вам зупинити вибір на моделях з колесами – такий генератор буде легше транспортувати, якщо виникне потреба.

3. Вулична піч

Треба також подбати про автономність від газопостачання, адже якщо ви живете недалеко від лінії фронту, може статися, що деякий час доведеться провести не тільки без світла, але й без газу. Приготувати їжу можна за допомогою туристичної пічки. Легка розбірна конструкція з металевих листів не потребує багато палива. Зараз доречно придбати піч ракетного типу, яка працює за принципом прямого горіння. Потужності такої конструкції достатньо, щоб готувати та грітися.

4. Повербанк

Якщо у вас ще немає цього пристрою, саме час його придбати. Повербанк можна використовувати для заряджання будь-яких електронних пристроїв: смартфонів, планшетів, ноутбуків. За допомогою повербанку ви можете не зупиняти роботу за компʼютером. Накопичувач енергії зручно позичати знайомим, які не встигли зарядити смартфони до знеструмлення мережі.

5. Спальний мішок

Різноманітне туристичне обладнання стає дуже затребуваним. У спальному мішку можна заночувати у будь-якому малопристосованому до відпочинку місці. Ви можете спати у бомбосховищі, в коридорі, навіть на вулиці, звичайно, до певних температурних параметрів. Якщо вдома не буде опалення, спальний мішок теж дуже виручить.

6. Сигнальні засоби, свистки

Дуже сподіваємося, що вам не стане у нагоді свисток, але ж все ж таки краще, щоб він у вас був. На пошуки людей під завалами уходить багато часу, і це трагічно, бо пораненим потрібна швидка медична допомога. Якщо хтось з жертв російської агресії зможе подавати сигнали, вірогідність врятувати своє життя та здоровʼя буде набагато вище.

7. Вогнегасник

Взагалі добре було привчити суспільство, щоб вогнегасник був неодʼємним атрибутом кожної оселі. У нас існує практика предʼявляти протипожежні вимоги до утримання промислових обʼєктів, і це добре, але зараз прийшов час подбати і про житловий фонд. Придбайте вогнегасник, а краще два, і можливо саме це допоможе врятувати чиєсь життя або майно.

 

теги: