09.11.2022, 08:03

В Іран з візитом прибув секретар Ради безпеки РФ Патрушев

Секретарь Совета национальной безопасности РФ Николай Патрушев

Секретар Ради національної безпеки РФ Микола Патрушев 8 листопада прибув до Тегерана, ймовірно, для обговорення можливого продажу іранських балістичних ракет Росії.

Секретар Ради національної безпеки РФ Микола Патрушев прибув до Тегерану. Він запланував низку зустрічей із топ-чиновниками. Про це ]]>йдеться ]]>у звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

Аналітики звертають увагу, що про візит Патрушева до Тегерану повідомили іранські державні ЗМІ, які заявили, що його запросив секретар Вищої ради нацбезпеки Ірану Алі Шахмані.

"ДКНБ, ймовірно, оголосив про прибуття Патрушева до Ірану, щоб привернути увагу міжнародної аудиторії (а не всередині країни) до співробітництва між Москвою і Тегераном, що поглиблюється, а також неявно підкреслити, що високопоставлений російський чиновник звернувся до Ірану за допомогою в Україні.

Тегеран, ймовірно, прагне публічно сигналізувати про зміну балансу у своєму стратегічному партнерстві з Москвою, особливо перед регіональними противниками Ірану, з якими Кремль час від часу співпрацює, такими як Ізраїль та Саудівська Аравія.

Візит Патрушева до Ірану проходить на тлі повідомлень про те, що іранський режим шукає допомоги у Росії у придушенні протестів", - йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, раніше американське видання The Washington Post повідомило, що Іран готується передати РФ разом з новими партіями безпілотників Mohajer-6 і Shahed-136 першу партію ракет Fateh-110 та Zolfaghar.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик