09.11.2022, 08:24

9 листопада - День української писемності та мови: коли транслюватимуть Радіодиктант національної єдності

День украинской письменности и языка

Україна 9 листопада відзначає День української писемності та мови. Цього дня традиційно проходить Радіодиктант національної єдності.

Щороку в День української писемності та мови проводиться Всеукраїнський радіодиктант. Диктант проводять на радіо та по ТБ. Написати текст може будь-хто, повідомляє Час Пік.

Свято було встановлено указом Президента в 1997 році на 9 листопада. Дата свята обрана невипадково. Церковне свято 9 грудня присвячене українському літописцю Нестору. За деякими дослідженнями, саме з його праць починається українська писемність.

Цього року Радіодиктант національної єдності транслюватиметься у "Дії".

"Якщо ви любите українську мову так само сильно, як і ми, вмикайте Дія.Радіо в застосунку об 11:00 та пишіть диктант.

Можливо, це буде перший диктант у вашому житті, де головне не грамотність. Звісно, ви зможете потім перевірити свій результат, проте основна мета — єднання українців та носіїв соловʼїної", - йдеться у Telegram-каналі "Дія".

Зазначається, що автор тексту, який писатимуть українці у 2022 році, – українська письменниця та режисер Ірина Цілик. Читати диктант буде народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності-2022 9 листопада об 11:00 за київським часом увімкніть ту платформу, яка є для вас зручною:

  • Українське Радіо або Радіо Культура;
  • телеканал Суспільне Культура;
  • діджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини;
  • додатки suspilne.radio або Дія.

диктант

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: