09.11.2022, 09:54

Екс-суддя Сєвєродонецького міськсуду визнаний винним у хабарництві та засуджений на 10 років

Иллюстративное фото / Открытый источник

Антикорупційний суд визнав винним у хабарництві екс-суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимчука.

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду 8 листопада 2022 року визнала винним колишнього суддю Сєвєродонецького міського суду Луганської області у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 263 КК України. Про це ]]>повідомила ]]>прес-служба Вищого антикорупційного суду, повідомляє Час Пік.

"Суд визнав доведеним пред’явлене обвинувачення, відповідно до якого суддя Сєвєродонецького міського суду Луганської області одержав неправомірну вигоду у розмірі 4 000 доларів США за ухвалення рішення у кримінальній справі, а також підробив документи, які стали підставою для скасування арешту, накладеного на майно у цій справі. Крім того, він визнаний винуватим у зберіганні бойових припасів (пістолетних патронів) без передбаченого законом дозволу", - йдеться у повідомленні.

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду призначила Юхимчуку покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки та з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві власності.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.

Обвинувачений наразі перебуває у розшуку. Після викриття він скористався своїм суддівським імунітетом та втік до РФ.

судья, коррупция

Читайте також: Переселенцю із Сєвєродонецька загрожує до 8 років позбавлення волі за підтримку російської агресії

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик