11.11.2022, 20:51

Вибираємо витяжки: які види існують та як вони виглядають

Ольга Станішевська | Все новости автора
витяжка

Яку витяжку вибрати? Під шафу, камінні чи острів? Відомо, що вона повинні виконувати свою основну функцію – залишати на кухні лише приємні та апетитні запахи, а непривабливі – видаляти. Звичайно, ми хочемо, щоб вона була тихою і, в ідеалі, щоб працювала непомітно для наших гостей. І як її підлаштувати під нашу кухню, на що варто звернути увагу при виборі витяжки, що врахувати? Ознайомтеся з видами витяжок та їх особливостями, і всі сумніви відпадуть, і ви зможете вибрати ту, яка ідеально підходить для ваших потреб. 

На ринку представлені різноманітні види кухонних витяжок. Велика кількість різновидів цієї кухонної техніки не дозволяє прийняти остаточне рішення. Багато що залежить від площі приміщення і його планування. Вид виду залежать і ціни на витяжки. В магазині Ventolux ви знайдете це кухонне обладнання практично будь-якого виду. Ширина витяжок починається з 30 см. Є й нестандартні розміри. Але ж подивімось, які є варіанти.

Що таке витяжка під шафу

Проста в установці витяжка під шафу часто з’являється в невеликих приміщеннях або вибирається спеціально в інтер’єрах, де вона буде розташована далеко від димоходу. Труба, що проходить через всю кухню, може бути не дуже естетичним рішенням, якщо тільки ви не сховаєте її над підвісною стелею. 
Перевагою такої витяжки є робота в замкнутому контурі, що виражається в її швидкому монтажі (тому вона працює як кухонний абсорбер). Варто також відзначити, що її легко підтримувати в чистоті. Особливо якщо витяжка під шафу працює з металевим фільтром, все, що вам потрібно робити, це час від часу демонтувати його і мити вручну або в посудомийній машині. Ви можете інтегрувати витяжку у свою власну кухню без особливих перешкод. Вона не буде кидатися в очі, але стане практичним доповненням інтер'єру. 

Телескопічні для невеликих приміщень

Телескопічна витяжка монтується внизу кухонної шафи. Корпусні витяжки складаються з поглинаючої поверхні й спеціального висувного ящика, що збільшує площу витяжки і включає її. Щоб вимкнути його, просто посуньте його назад. Телескопічні витяжки дуже непомітні та пропонують рішення для невеликих приміщень

  • Вони не кидаються в очі
  • Вони пропонують додатковий простір для зберігання посуду
  • Вони ефективні
  • Але працюють за замкнутим контуром


Як виглядає камінна витяжка 

Камінна витяжка, або настінна витяжка, є одним з найпопулярніших поглиначів або витяжок, які використовуються в багатьох будинках або квартирах. Зазвичай вона нагадує купол, хоча зустрічаються прямокутні й круглі варіанти. Тому вибір витяжок такого типу дуже широкий. Ви можете вибрати серед пропозицій, які представляють пристрої в різних кольорах - не тільки чорні або білі моделі, але також сріблясті, кремові або золоті. Звичайно, у димохідної витяжки є основні функції, включаючи світлодіодне освітлення або можливість керувати пристроєм за допомогою пульта.

Камінні витяжки мають:

  • Високу продуктивність
  • Відведення забруднюючих речовин у вентиляційну шахту
  • Невисокі ціни
  • Але великі розміри
  • Та потребують наявність вентиляційного отвору і додаткової решітки

Витяжка для острова на кухні

А може, ви хочете розмістити купол над островом? Для цього є простий спосіб. Все, що вам потрібно зробити, це встановити острівну витяжку. Це все більш популярний варіант, який добре працюватиме у великих приміщеннях. Як і димохідна витяжка, вона може мати різні конструкції. На ринку ви знайдете не тільки прямокутні пропозиції, а й круглі. 

Настільна витяжка

Іншим варіантом є настільна витяжка, тобто витяжка, що висувається зі стільниці, яку ви зустрінете в основному в сучасних кухнях. Іноді це єдине розумне рішення, якщо ви хочете поєднати практичність з естетикою. Настільну витяжку, що варто відзначити, можна підключити до відкритого контуру, тому вона може працювати як кухонна витяжка. Шукаєте перевірені рішення для своєї сучасної кухні? Обов'язково варто розглянути можливість придбання висувної витяжки.


Підберіть витяжку до загального дизайну інтер’єру

Кухонна витяжка - якого б типу вона не була - повинна відповідати облаштуванню кімнати
Як бачите, пропозицій щодо цього типу пристроїв багато. Витяжка мрії - яку вибрати в цьому випадку? Це залежить в першу чергу від облаштування приміщення (місця установки індукційної плити), вашого бюджету і ваших естетичних уподобань. Звичайно, важлива і площа кухні. Тому не забудьте ретельно проаналізувати свій попит, перш ніж прийняти рішення про покупку конкретної витяжки. Це дозволить вам прийняти остаточне рішення, яку модель вибрати.