24.02.2023, 18:37

Натяжні стелі - які вибрати?

Ольга Станішевська | Все новости автора

 

Натяжна стеля – одна з найцікавіших ідей для обробки кімнати. Виглядає як натягнута тканина, ефектна і все більш популярна в багатьох рішеннях. Вона являє собою площину еластичного матеріалу, який шляхом нагрівання і розтягування натягується на спеціальну конструкцію. Монтаж натяжної стелі швидкий і чистий, а матеріал для його виготовлення вміститься в дорожній сумці. Зацікавлені? Дивіться пропозицію магазину ТопСтелі. Час монтажу значною мірою залежить від розміру приміщення, в якому буде розташовуватися натяжна стеля, тому він може тривати від пари годин до дня.

Монтаж натяжних стель

Монтаж натяжних стель проводиться з матеріалів, підготовлених на замовлення, після ретельного вимірювання поверхні, на яку вони будуть укладатися. Вимірювати потрібно не тільки стіни, але і всі діагоналі кімнати, а це вкрай важливо, адже стіни часто не паралельні. Потім усі дані вводяться в комп’ютерну систему, яка показує проекцію інтер’єру.

Матеріал для натяжних стель розрізають і підшивають по колу спеціальними гумовими фіксаторами. Зазвичай потрібно кілька тижнів, щоб готовий продукт прийшов після розміщення замовлення у виробника. Сам монтаж стелі не найпростіший, адже пошкодити матеріал дуже легко. Тому тут потрібна практика і найкращим рішенням буде довірити це завдання професіоналам, які мають досвід виконання подібних робіт.

Види натяжних стель

У випадку з підвісною стелею рішень небагато, але натяжні пропонують більше можливостей. Одним з рішень є дзеркальні натяжні стелі, які дають дивовижний ефект і дозволяють оптично збільшити кімнату. Дзеркальні натяжні стелі надзвичайно привабливі візуально і додають інтер'єру ефект чистоти та елегантності.

Ще одним різновидом натяжної стелі є модель з підсвічуванням. Вона може замінити традиційне освітлення, висвітлюючи практично всю поверхню. Натяжні стелі найчастіше підсвічуються світлодіодною технологією, завдяки чому можливі різні колірні варіації. Крім того, ці типи також доступні в матовому або металевому виконанні.

Ще одне рішення – варіанти з принтом. Вони дозволяють змінити інтер'єр будь-якою обраною графікою, яка наноситься на фольгу. Крім того, на ринку також представлені 3D принти, які найчастіше використовуються в клубах, пабах і дискотеках. Все більше виробників пропонують і акустичні варіанти натяжної стелі. Вони мають спеціальну перфорацію, завдяки якій можлива ще краща звукоізоляція. Такий вид натяжної стелі є відмінним рішенням не тільки в квартирах, але і в офісах, конференц-залах або школах.