18.03.2023, 22:23

Квіткові традиції Англії

Ольга Станішевська | Все новости автора
букет
Квіти – краса та ніжність, подарована нам природою. Такі різні та незвичайні, великі та маленькі, відомі всім та екзотичні – всі вони викликають посмішку та піднімають настрій. Стильна квіткова композиція буде актуальною для будь-якого свята. Вона може виступати як основний презент або як додаток до головного подарунка. Флористична мода постійно змінюється, але одне залишається незмінним – квіти завжди й у всі часи матимуть попит і будуть одним із найбажаніших презентів.
Любов до природи, у тому числі і квітів, мешканців Англії сягає корінням у язичництво та фольклор, але вона актуальна і сьогодні. Саме ця країна подарувала всьому світу мову квітів та англійський стиль у квітковому аранжуванні.

Квітковий етикет у Великій Британії

При королеві Вікторії кожна квітка набула свого значення – йдеться про мову квітів. Для англійців кожен бутон наділений певним змістом, тому вони трепетно ставляться до вибору букета. Оскільки заплутатися дуже легко, то при виборі букету жителі Англії або консультуються з флористами, або обмежуються трояндами, оскільки це символ країни. Любов до цих квітів щеплена у англійців від народження, тому вони є найпопулярнішими https://www.superflowers.com.ua/ua/manchester/
Але при їх виборі важливо вгадати з відтінком:
  1. червоні троянди дарують лише коханим, оскільки вони означають кохання;
  2. блідо-рожеві квіти є символом ніжності;
  3. темно-рожеві символізують подяку;
  4. троянди білого кольору дарують як знак початку стосунків чи чогось нового;
  5. жовті – ні, це вісники розлуки, цей колір символізує життєву енергію;
  6. кремові троянди означають підтримку та турботу;
  7. бордові є символом відданості;
  8. фіолетові означають владу.
Після троянд на другому місці за популярністю знаходяться лілії, потім нарциси, соняшники, орхідеї та гвоздики. У Великій Британії прийнято купувати квіти не лише з нагоди урочистих заходів, тут дуже модно, щоб букети стояли вдома завжди. Тому англійці постійно купують квіти. Особливих традицій, які розповідають про те, скільки бутонів має бути в букеті, немає – це неважливо, багато монобукетів складаються з 10 бутонів, але якщо покупець виявить бажання, то можна додати кілька стебел.
Сьогодні букети в англійському стилі збирають із сезонних кольорів, їм надають природної форми, вітається легка природна недбалість. Тут приємно комбінувати великі бутони з дрібними та додавати до композиції багато зелені. Головне завдання флориста – зробити так, щоб створювалося відчуття, що всі квіти з букету росли поряд, а їх просто зрізали та помістили у вазу.

Англійський класичний букет

Флористи Англії пропонують два стилі квіткової композиції:
  • класичний, чи формальний. Його ще називають типово англійською;
  • модерн - це стиль нового часу.
Тут популярні такі види композицій:
  1. трикутні;
  2. пірамідальні;
  3. куполоподібні;
  4. розкладені на обидві сторони.
Для декоративного оздоблення столу використовуються круглі або овальні букети. Якщо передбачається, що композиція буде приставлятися до стіни, її аранжування виконується в плоскому або односторонньому побудові. Найпоширенішою формою букета у Великій Британії є півмісяць. Бутони та листя фіксуються дротом у відповідних місцях. Як правило, у таких композиціях використовують квіти одного виду та в єдиному відтінку. Сучасний стиль створення англійського букета характеризується легкістю, яка досягається за рахунок того, що повітряний простір у ньому розділений окремими елементами. Сучасні тенденції флористики не вимагають величезної кількості кольорів, тут дотримуються позиції мінімалізму.

Доставка квітів до Англії

Міжнародна доставка квітів SuperFlowers працює на ринку флористики з 2008 року, і за цей час вона змогла максимально розширити географічні кордони. Тут ви можете замовити доставку квітів Англія та будь-які інші куточки світу. Головний офіс компанії розташований у Києві, при необхідності ви завжди можете приїхати та обговорити зі спеціалістами нюанси замовлення та поставити запитання. Представництва компанії знаходяться у різних містах і букет збирається саме в тому місті, в яке клієнт замовив доставку, а потім його на спеціальному фургоні, обладнаному кондиціонером, доставляють на адресу клієнта.
Тому ви завжди може бути впевненим у тому, що композиція буде свіжою та відповідатиме вашим вимогам. До кожного букету безкоштовно додається листівка, на якій можна написати вітання та побажання. Послуги міжнародної доставки користуються підвищеним попитом, адже саме так можна привітати рідну та близьку людину, яка від вас далеко.
Як зробити замовлення:
  • Виберіть букет, що сподобався.
  • Заповніть заявку, вказавши адресу та дату доставки.
  • Дочекайтесь дзвінка менеджера, який уточнить усю необхідну інформацію.
  • Отримайте звіт про доставку.
Терміни виконання заявки мінімальні, незалежно від того, що обдарований знаходиться в іншій державі https://www.superflowers.com.ua/ua/velikobritaniya/
теги: