03.09.2024, 22:10

Шампанське як символ весілля

Ольга Даниленко | Все новости автора
ігристі вина на весіллі

Весілля, зазвичай, подія радісна, пов'язана зі створенням нової сім'ї, надією на щасливе подружнє життя, саме тому в цей день заведено пити ігристі вина. Навіть бокали для молодят зазвичай мають форму бокалів саме для ігристого вина. Звісно, вибір ігристого вина для весілля — справа відповідальна, тому що молодята мають почуватися добре протягом цілого дня, тому не варто економити чи вибирати шампанське низької якості.

Весільна історія шампанського 

Ігристі вина мають давню історію, як символ і атрибут радісних і святкових подій. Часто саме ігристі вина обирались для святкування знакових подій, а оскільки весілля — одна зі знакових подій в історії людини, то і традиція обирати саме цей напій — закріпилась серед людства. Звісно, не всі є поціновувачами ігристих вин, і не обов'язково замовляти велику кількість цього напою на весілля, інколи достатньо відкоркувати пляшку для створення настрою, а вже для святкового бенкету обрати будь-який інший напій. Та все ж, вже дуже довгий час саме шампанське є символічним напоєм на весіллях.

У Європі ігристі вина завжди асоціювалися з радістю, новим початком, веселощами, тож цей напій став традиційним для святкових подій. Від ігристого вина віє розкішшю, багатством та вишуканістю, тож годі й вигадати кращий варіант для весільного святкування.

Як обрати та купити шампанське для весілля

Є кілька важливих факторів, які слід враховувати, обираючи ігристе для весілля.

  1. Якість напою: Весілля — радісний, але не менш складний і відповідальний день в житті молодят, тож необхідно обов'язково звернути увагу на якість шампанського. Не можна дозволити алкоголю низької якості зруйнувати цей важливий день.
  2. Кількість: Зазвичай, весілля заведено святкувати з великою кількістю гостей. Залежно від кількості запрошених, потрібно завчасно попіклуватись про достатню кількість шампанського. Тут працює правило, краще більше, ніж менше. 
  3. Смак: Обирайте ігристе, яке вам до смаку. Зараз є досить широкий вибір вин, від сухих до солодких, і кожен найвибагливіший споживач знайде для себе ідеальний варіант.

Шампанське — як символ нового початку

Шампанське на весіллі — це не просто напій, а напій символічний. Він символізує новий початок, створення нової сім'ї, передрікає молодятам щасливі роки разом. Шампанське подарує атмосферу багатства, радості, веселощів і щастя, саме те, що зазвичай і бажають молодятам на весіллі. 

Пляшка шампанського відкорковується зазвичай з характерним хлопком, що теж викликає бурхливі емоції. Також стало доброю традицією розігрувати пляшку з ігристим вином на весіллі. Переможець аукціону здобуває пляшку і можливість прийти до молодят на першу річницю весілля. Звісно, це лише символічно, але може стати гарною розвагою для гостей.

Отже, шампанське є невід'ємним атрибутом весілля, створюючи незабутню атмосферу свята, радості, веселощів та розкоші. Цей напій обов'язково стане для вас одним із приємних спогадів на все життя. Для створення урочистої та святкової атмосфери, для символізму та традиційності, не зайвим буде шампанське купити у магазині Champarty, де вам обов'язково допоможуть обрати найкращий варіант для вашого свята. 

теги: