22.09.2024, 20:57

Внаслідок нічного обстрілу Харкова постраждала 21 людина, серед яких діти

Марина Гончар | Все новости автора
оропорп

У ніч на 21 вересня, близько 23:00, Харків знову став мішенню для російських військових. Збройні сили РФ завдали авіаудару, влучивши поблизу входу до 16-поверхового житлового будинку в Шевченківському районі міста.

Про це повідомляє ]]>Харківська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

Внаслідок атаки постраждали 21 людина, серед яких троє неповнолітніх: 8-річна дівчинка, а також двоє підлітків віком 17 років.

Цей обстріл завдав значної шкоди: постраждали також сусідні багатоповерхівки, а щонайменше 25 автомобілів отримали пошкодження. За попередніми даними, ворог використовував авіабомбу ФАБ-250 з модулем УМПК, що ще раз підкреслює серйозність порушення законів та звичаїв війни.

​​​​​​​ ​​​​​​​ ​​​​​​​

Внаслідок обстрілу прокуратура Харкова, під керівництвом Шевченківської окружної прокуратури, розпочала досудове розслідування за фактом порушення міжнародного гуманітарного права відповідно до частини 1 статті 438 Кримінального кодексу України. Прокурори та слідчі поліції активно займаються документуванням воєнних злочинів, скоєних російськими військовослужбовцями, вживаючи всі можливі заходи для збору доказів.

Цей інцидент є черговим нагадуванням про загрозу, яку становлять війська РФ для цивільного населення, і потребує рішучих дій з боку міжнародної спільноти для притягнення до відповідальності тих, хто вчиняє воєнні злочини.

Читайте також:

Окупанти планують укомплектувати фейкові ВНЗ на ТОТ "ветеранами СВО" без досвіду викладання​​​​​​​

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик