30.09.2024, 21:56

"Ніколи не визнаємо анексії українських територій Росією": заява країн G7

Марина Гончар | Все новости автора
аррі

Міністри закордонних справ країн G7 у спільній заяві підтвердили свою рішучу позицію щодо незаконної анексії українських областей Росією. На другі роковини проведення так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України, глави зовнішньополітичних відомств G7 одноголосно наголосили на тому, що анексія не буде визнана міжнародним співтовариством, а Україна продовжить отримувати всебічну підтримку для захисту своєї територіальної цілісності.

Заява була опублікована на офіційному ]]>сайті ]]>Міністерства закордонних справ Італії й підтвердила непохитну підтримку країн G7 територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України, передає Час Пік.

Глави МЗС Італії, Канади, Німеччини, Японії, Сполученого Королівства, США, Франції та Японії разом із Верховним представником Європейського Союзу підкреслили, що вони рішуче засуджують агресію Росії та порушення міжнародного права.

"Ми ніколи не змиримося з цими та іншими порушеннями міжнародного права, які були вчинені Росією проти України та її народу. Ми продовжимо найрішучішим чином засуджувати незаконну агресію Росії, грубі порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях та жорстокі атаки на цивільну та критично важливу інфраструктуру України", – зазначено у заяві.

Міністри також підкреслили, що Росія повинна негайно виконати вимоги Статуту ООН і припинити свої дії, які порушують норми міжнародного права. Вони закликали Кремль до негайного, повного та беззастережного виведення військ з усієї території України, включно з Автономною Республікою Крим та містом Севастополь, а також відмови від будь-яких претензій на анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Окрім політичної підтримки, G7 пообіцяла продовжувати надавати Україні всебічну допомогу – військову, фінансову, економічну та гуманітарну.

"Ця війна агресії може закінчитися лише тоді, коли Росія припинить свої незаконні дії та поважатиме суверенітет і територіальну цілісність України", – зазначили глави МЗС.

Підтримка країн G7 є критично важливою для України на міжнародній арені, адже цей формат об'єднує найбільші економіки світу та впливає на формування глобальної політики. Непохитна позиція цих країн щодо анексії українських територій показує їхню готовність і надалі чинити тиск на Росію як у політичному, так і економічному вимірах.

Таким чином, G7 ще раз підтвердила свою роль лідера у підтримці України та її законної боротьби за незалежність і відновлення територіальної цілісності.

Читайте також:

ЄС підготує новий тематичний режим санкцій проти Росії, зосереджений на гібридних загрозах

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик