06.10.2024, 09:34

На вулицях окупованої Луганщини з'являться "народні дружини": що відомо

Марина Гончар | Все новости автора
бред

На окупованій території Луганської області незабаром можуть з'явитися "нові формування" для підтримання громадського порядку — так звані "народні дружини".

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передає Час Пік.

"Законопроєкт", що регулюватиме їхню діяльність, наразі знаходиться на фінальній стадії розробки й, за очікуваннями, буде представлений до кінця цього року. Основною метою нових формувань стане "допомога місцевим органам правопорядку" у підтриманні порядку на вулицях, однак без права на використання зброї.

Відповідно до інформації, яку оприлюднили представники окупаційної влади, учасники "народних дружин" матимуть обмежені права та обов'язки. Зокрема, було зазначено, що дружинники не матимуть зброї, і найімовірніше, їхньою єдиною "зброєю" буде кийок.

Однак не всі місцеві жителі позитивно сприйняли нововведення. У соцмережах люди ставлять під сумнів необхідність створення таких формувань. Користувачі обговорюють, що це може свідчити про неспроможність окупаційних органів правопорядку справлятися з поточними викликами.

"МВС не справляється, їм ще й дружинників на допомогу? Чому правоохоронні органи не виконують своїх обов'язків?", — обурюються користувачі у місцевих пабліках.

Інші висловлюють думку, що справжньою метою створення таких "народних дружин" може бути посилення контролю над населенням, оскільки рівень комплектування поліцейських підрозділів залишається низьким.

"Патрулі давно зникли з вулиць. У МВС недоукомплектовані підрозділи на 25-50%", — коментує ситуацію місцевий житель.

Незрозуміло, чи зможуть ці "народні дружини" дійсно вплинути на ситуацію з безпекою, чи це лише черговий крок до посилення контролю з боку окупаційної адміністрації. Водночас мешканці залишаються скептичними щодо ефективності таких нововведень, сумніваючись у реальних результатах їхньої роботи.

Читайте також:

Окупанти посилюють мобілізаційну пропаганду на тимчасово окупованих територіях України

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик