Предвыборная программа кандидата

«ПРИСЯГАЮ НАРОДУ УКРАЇНИ!»

Я люблю мою країну.

Моя країна – це місце, де я народився і виріс, моя сім’я і друзі. Моя країна – це школа і перша вчителька. Це – робота, мої командири і товариші по військовій службі. Це Віра і багатовікова історія України. Це наш народ – добрий, працьовитий і терплячий.

Я захищатиму мою країну. І боротимуся з державою.

Бо це не моя – це їхня держава. Тих, хто роками при владі будували державу для себе. Це держава стельмахів, лозінських і зваричів. У ній чесній людині жити найважче. Тут панують мародери, шахраї, хабарники та вбивці.

За рік наша промисловість упала на 30%. Таких темпів падіння немає в жодній сусідній державі. І в Україні таке було лише в 1941 році. Не світова криза в цьому винна, а держава.

Вона щодня провокує конфлікти, хаос і безлад. Вона не захищає національні інтереси України. Їй нав’язують невигідні угоди. З нею не рахуються. Але розраховуються з її керівниками.

Їхня держава прикривається моїм синьо-жовтим прапором, грабує народ і шматує мою країну. Якщо їх не зупинити, то вони доведуть країну до розвалу або війни.

Нинішні можновладці хочуть зберегти їхню державу. А я не хочу! Переконаний – Ви теж.

Разом з Вами ми зламаємо їхню державу. Спокійно, без потрясінь, але впевнено і рішуче. І збудуємо свою, сучасну і європейську. Заради нас з Вами і наших дітей.

Я знаю як це зробити.

МОЯ КРАЇНА ЗЛАМАЄ ХРЕБЕТ КОРУПЦІЇ

Наведення порядку почну згори за трьома напрямами. Перший – жорстка кримінальна відповідальність за хабарництво чиновників, насамперед правоохоронців і суддів. Другий – позбавлення держави хабароємних функцій. Третє – декларація кожним чиновником не лише доходів, але й витрат своєї сім’ї, що перевищують 1000 доларів.

Жодна посадова особа в державі не матиме недоторканності, включно з Президентом. Вчинив кримінальний злочин – за грати, незалежно від посади.

Я людина військова. А військові мародерів судять швидко і справедливо. Якщо чиновника спіймають на хабарі в 10 тисяч доларів – сидітиме 15 років. А слідчий, прокурор, або суддя – пожиттєво. З конфіскацією майна. І без права амністії. Я вніс такий закон і він уже прийнятий парламентом.

Інформація про судові рішення буде відкритою для громадян. Це допоможе протидіяти корупції в судах.

Для дев’яти мільйонів водіїв я скасую корумпований державний техогляд автотранспорту, в якому задіяні 10 тисяч працівників ДАІ.

МОЯ КРАЇНА МАТИМЕ СИЛЬНУ І ВІДПОВІДАЛЬНУ ВЛАДУ

Відновлення керованості країною і порядок у владі – першочергове завдання. Як це зробити, я виклав у Конституції Порядку.

Президент особисто формує і очолює Уряд. Він сам виконує те, що обіцяв. У приміщенні Кабміну. Решта будівель звільняються.

Посилюється місцеве самоврядування. На місця передаються повноваження і ресурси. Місцева влада, а не чиновник у Києві вирішуватиме, яку школу, лікарню чи дорогу ремонтувати. Закон визначить відсоток від кожного з податків, що збираються у державі, який напряму буде спрямований до місцевого бюджету без ручного управління з Києва.

Я ліквідую районні державні адміністрації. Обласні – будуть скорочені і матимуть лише функції координації та контролю.

Я перегляну і ліквідую всі функції держави, які годують чиновника. Кількість міністерств і відомств (їх зараз 80) буде скорочена на 30%. Керівні посади – на 50%. Чисельність апарату по всій вертикалі (центр-регіони) – на третину.

Всі органи держави працюватимуть на людину – захист її інтересів, прав і свобод. Вони  забезпечать в країні закон і порядок. 

МОЯ КРАЇНА – ЦЕ ПОТУЖНА ЕКОНОМІКА І ПІДТРИМКА ПІДПРИЄМНИЦТВА

Моя країна ефективно використає свої стратегічні ресурси і конкурентні переваги, а це – родюча земля, транзитні транспортні магістралі, освічені люди і новітні технології.

Я візьму курс на зменшення державного регулювання економіки, крім стратегічних галузей. Моя країна буде партнером для підприємця, а не рекетиром, як сьогодні. Вона спростить процедури реєстрації і звітності, скоротить кількість контролюючих органів, скасує надумані дозволи та підстави для перевірок. Зупинить контрабанду, яка руйнує наше виробництво.

Справа держави – не заважати бізнесу і підтримувати того, хто створює робочі місця. Ділові люди знають свою справу краще – тож нехай нею і займаються. Але моя країна не дозволить бізнесу керувати владою!

Буде реформовано податкову систему: скорочено кількість і зменшено ставки податків; спрощено податковий облік; ліквідовано податкові привілеї; звільнено від оподаткування витрати на інновації та інвестиції у новітні технології; удосконалено оподаткування малого та середнього бізнесу.

Я ліквідую податкову міліцію і скасую податок на додану вартість – він буде замінений податком з обороту.

Скасую митні збори на енергозберігаючі технології та обладнання.

У моїй країні кожен підприємець сплачуватиме податок державі, а не хабар чиновнику. За несплату – відповідатиме перед законом.

Структура власності підприємств і банків стане прозорою. Я запропоную бізнесу: чесні і рівні для всіх правила; вигідні для держави і підприємця умови легалізації капіталів; сприятливу податкову політику; жорсткий контроль за роботою чиновників. Бізнес погодиться на правила, яких безумовно буде дотримано.

Після цього в Україні буде заборонено діяльність офшорних компаній, які приховують власників і виводять кошти за кордон. У офшорах не буде потреби.

Я не підпишу жодного закону, який сприятиме монополізації і нищитиме конкуренцію.

Крупний бізнес отримає державну підтримку на міжнародних ринках, але сплачуватиме всі податки.

У моїй країні буде збудовано мережу швидкісних автошляхів з сучасною інфраструктурою. Колосальні транзитні можливості України будуть задіяні максимально.

Моя країна створить рай для туристів і добре на цьому зароблятиме. У нас є багата історія і культура, є Крим і Карпати, мальовничі місця для «зеленого» туризму. Для тих, хто розвиватиме туризм, ліквідую бюрократичні перепони.

Моя країна створить умови для повернення заробітчан додому.

МОЯ КРАЇНА – ЦЕ ЄВРОПЕЙСЬКЕ ЗАМОЖНЕ СЕЛО

Україна знову годуватиме Європу. Екологічно чистими продуктами за великі гроші, адже попит на чисті продукти у світі зростатиме.

Ми не виснажуватимемо землю заради експорту соняшника і рапсу. Вироблятимемо кінцеву продукцію.

У моїй країні займатися селянською працею буде вигідно. Виробництво буде високотехнологічним і рентабельним – через ефективні, прозорі і доступні механізми державної підтримки, сприяння експорту та обмеження впливу чиновника. Створимо дієву систему страхування селян від неврожаю. Забезпечимо справедливість закупівельних цін.

Люди, які працюють на землі, житимуть у гідних умовах. Всю землю України буде розмежовано між територіальними громадами. Це збільшить прямі надходження до сільських бюджетів.

Селяни отримають європейські дороги і комунальні зручності. Буде відтворено мережу сільських закладів культури, медицини, соціальних послуг, дитячих садків і шкіл. Створимо умови, за яких молодь не покидатиме село.

МОЯ КРАЇНА – ЦЕ СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ, ДУХОВНЕ І ФІЗИЧНЕ ЗДОРОВ’Я НАЦІЇ

Якість життя і безпека людини в моїй країні – понад усе. Після кризи матимемо зростання економіки на 10% щорічно. Але воно нічого не варте, якщо довкілля забруднене, в країні епідемії небезпечних хвороб і наркоманія, тривалість життя зменшується, нація деградує фізично і морально.

Моя країна захистить людей від продукції, що руйнує здоров’я. Ввезення, вирощування та виробництво генномодифікованих продуктів, застосування шкідливих домішок у переробній промисловості буде заборонено.

Закон визначить перелік медичних послуг, які держава гарантує кожному на безоплатній основі. Буде розгорнуто виробництво якісних ліків і медичних препаратів.

Закон визначить мінімальну погодинну оплату праці, яка при повній зайнятості буде вищою за прожитковий мінімум. Несправедливо високі пенсії будуть знижені, адже сьогодні вони перевищують мінімальні у 75 разів. Мінімальні пенсії відповідно зростуть.

Буде заборонено пропаганду насильства, жорстокості та розпусти, рекламу алкоголю і тютюну на телебаченні.

У моїй країні буде створено принципово новий вид індустрії – індустрію відтворення інтелекту. Професії дитячого вихователя, шкільного вчителя і викладача вузу стануть стратегічними і матимуть найвищий соціальний статус. Але від них держава вимагатиме передових форм і методик навчання.

Я поверну в середню школу десятирічку. Вступ до вузів буде виключно за знаннями, пільги надаватимуться після вступу.

Нам кажуть, що на школу, лікарню, театр, музей, книгу, кіно, дитячий гурток і секцію немає грошей. Водночас десятки мільярдів розкрадаються через рефінансування банків, непрозорі тендери, контрабанду і хабарі. Гроші на відродження духовного і фізичного здоров’я нації є – я їх витрушу з кишень злодійкуватих чиновників.

Державною мовою в Україні буде одна – українська. Але я зобов’яжу чиновника спілкуватися з людьми тією мовою, якою до нього звертаються.

Моя країна поважатиме всіх, хто боровся за її незалежність, вивчатиме і шануватиме свою історію. Ми житимемо перемогами і майбутнім, а не поразками і минулим – лише так станемо сильними і згуртованими.

У моїй країні буде потужний і заможний середній клас. Він стане запорукою прогресивного демократичного розвитку країни.

МОЯ КРАЇНА – ЦЕ ПОВАГА У СВІТІ І СИЛЬНА ЗОВНІШНЯ ПОЛІТИКА

Ніхто не заступить за лінію національного інтересу України. Відносини з партнерами будуть рівноправними і взаємовигідними. Українці за кордоном будуть захищені.

Протягом п’яти років ми не вступатимемо ні в які воєнно-політичні союзи. Слабкі та роз’єднані – ми не потрібні нікому. Насамперед – самі собі. Нам треба консолідуватися, підвищити життєві стандарти і стати сильними.

Зовнішня політика – це не ритуальні візити і «дорожні карти». Ефективність візитів і угод оцінюватиму за такими параметрами: кількість нових робочих місць; обсяги зовнішніх інвестицій; нові технології для розвитку економіки; нові ринки для наших експортерів; зміцнення безпеки України.

Наша армія стане контрактною і надійно захищатиме народ. Наші солдати будуть професіоналами, матимуть якісну освіту і відмінну фізичну форму, сучасну зброю і гідне грошове забезпечення.

З принизливою практикою, коли до нас потрапляють вільно, а ми стоїмо у чергах за візами, буде покінчено. Україна виконає умови європейців щодо прикордонного і митного контролю. Але якщо після цього Євросоюз  відмовиться відкрити нам свої кордони, я відновлю «дзеркальний» візовий режим.

Бути громадянином України стане престижно. Громадянин України відчуватиме себе захищеним. Україна стане регіональним лідером.

І тоді ми назвемо її Нашою Державою. Нашою, а не їхньою.

Я знаю, що треба робити. Маю силу і волю для досягнення поставленої мети. Зламаю їхню державу, змушу її працювати для країни і народу. Для мене – це справа честі!

Власним прикладом я довів, що можна навести порядок в армії, швидко досягти позитивних результатів, працювати в Уряді і при цьому не красти, не брати хабарів. Прийшов на пост міністра полковником – полковником і пішов. Головне – справа.

Ми з Вами вже одержали першу перемогу! Люди, а не олігархи, зібрали 2,5 млн. гривень, щоб я пішов на вибори. Вперше в історії України не кандидат купує голоси, а громадяни своїми коштами підтримують кандидата і доручають відстоювати їхні інтереси. Звертаюся до людей небайдужих – ставайте поруч зі мною, плечем до плеча.

Яким би виснажливим не був цей шлях для мене особисто, моєї сім’ї і нашої команди, я пройду його до кінця і не зніму своєї кандидатури на чиюсь користь.

Розумію, що рішучі дії Президента з наведення порядку в державі не всім можуть бути до вподоби. Але без рішучих кроків кризу не здолаємо.

Я готовий нести персональну відповідальність перед людьми за виконання цієї передвиборчої програми. Щомісяця провідні соціологічні служби країни фіксуватимуть рівень підтримки глави держави. І якщо він впаде до 15%, я оголошу референдум щодо довіри Президентові. Висловлять недовіру – того ж дня піду з посади добровільно. Без президентської пенсії, пільг, охоронців, водіїв і лікарів.

Присягаю народу України!