Предвыборная программа кандидата

УКРАЇНА: ПРОЕКТ РОЗВИТКУ

Я думаю про майбутнє України. Про країну, в якій зупинені зростання безробіття та падіння рівня життя людей. Про державу, де немає боротьби за повноваження між гілками влади, яка призводить до паралічу державної системи. Про економіку, яка звільнилася від пут непомірних податків, бюрократії та корупції. Про майбутнє великої країни, де живуть красиві та успішні люди. Що нам заважає? Безвідповідальність державної влади, відсутність професіоналізму та політичної волі.

Я йду в Президенти України, щоб повернути втрачену довіру народу до влади. Ми повинні залишити багату країну своїм дітям та онукам. Я вважаю, що головною ціллю, яка об’єднає український народ, має стати соціально-економічний розвиток. Коли забезпечений громадянин пишатиметься життям та роботою в своїй країні. Я вірю, що Україна буде сильною!

Я вважаю, що Україну до успіху може привести новий довгостроковий курс країни, який базується на трьох важливих складових. Це:

1.Конкурентоспроможна економіка.
2.Сильна держава.
3.Розвинена демократія.

Реалізації цих трьох пунктів програми я хочу присвятити п’ять років свого президентського правління.

КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНА ЕКОНОМІКА. Економіка понад усе

Я за:
- невідкладне оздоровлення економіки країни;
- стабільну національну валюту без стрибків та потрясінь;
- відновлення банківської системи та поновлення кредитування;
- зниження рівня безробіття за рахунок реалізації державних інвестиційних проектів;
- захист та відновлення внутрішнього виробництва в країні;
- розвиток великотоварного сільського господарства;
- прозорі операції на земельному ринку країни;
- спрощення податкової системи;
- зменшення податкового навантаження з метою детінізації економіки;
- розвиток інноваційного сектору економіки;
- глибоку реформу сфери ЖКГ, спрямовану на підвищення якості послуг;
- послідовну реформу системи охорони здоров’я.

Піднімемо економіку - піднімемо країну
Необхідно вжити термінові заходи для оздоровлення економіки країни. Завдання з подолання кризи та створення умов для економічного зростання я вважаю першочерговими пріоритетами влади.

Валюта й кредити
Одним із першорядних завдань я бачу оживити банківську систему та кредитний ринок. Найбільш ефективним засобом стане створення державного Банку Розвитку, який візьме на себе функцію розпорядника бюджетних та емісійних коштів. Я не допущу кримінальних валютних спекуляцій - гривня має всі підстави бути стабільною.

Інфраструктурні проекти
Я збираюсь розпочати реалізацію великих державних інвестиційних проектів, котрі допоможуть різко знизити рівень безробіття та пожвавити промислове виробництво. У першу чергу - це будівництво доріг і мостів. Україна не може ефективно розвиватися за нинішнього дефіциту транспортних магістралей. Необхідно стягнути країну висококласними дорогами між обласними центрами.

Захистити вітчизняного виробника
Для захисту та відновлення внутрішнього виробництва я збираюся переглянути та розширити перелік товарів, що оподатковуються 13-відсотковим митом при ввезенні в країну. Це дозволить пожвавити виробництво та повернути людей на робочі місця.

Україна - житниця Європи
Я за створення великотоварного сільського господарства. Село повинне перетворитися на зону розвитку. Сільським жителям необхідні всі базові елементи сучасної інфраструктури - газ, світло, водопостачання, дороги, телефон та Інтернет - на рівні, доступному мешканцям міст.

Повернути землю людям
Я доб’юся ухвалення пакету законів "Про ринок земель в Україні", "Про державний земельний кадастр", "Про державний Земельний банк" та низки інших. Центральним елементом ринкової інфраструктури стане Земельний банк. Ця установа буде державним агентом на ринку землі, через нього проводитимуться усі операції з землею.

Дати свободу підприємцеві
Я виступаю за зменшення податкового навантаження. Спрощення податкової системи та зниження основних податків дозволить зробити перший крок до покращення інвестиційного клімату в країні та виведення бізнесу з тіні. Зниження податків не пошириться на підприємства, які продають за кордон сировину та напівфабрикати. Навпаки, я підтримуватиму виробників кінцевого продукту.

Розвивати інновації
Я збираюся створити умови та докласти максимум зусиль для підготовки інноваційного та технологічного прориву. Необхідні державні інвестиції в розвиток виробництва, що базується на інноваційних технологіях. Це єдиний шанс зберегти конкурентоспроможність української економіки в посткризовому світі. Я маю намір приділити особливу увагу розвиткові нових галузей економіки, в основі яких - біологічні, інформаційні та нанотехнології, а також енергоощадні технології.

ЖКГ для людей
Я створю спеціальний державний комітет, який визначатиме ціни для громадян на основні комунальні послуги. А в самій системі ЖКГ організую конкуренте середовище з організацій, зацікавлених в кожному конкретному користувачеві комунальних послуг.

Здорова нація
Я за впровадження обов’язкового медичного страхування. За розвиток сімейної медицини та державної системи профілактики захворювань.

СИЛЬНА ДЕРЖАВА. Інтереси України понад усе

Я за:
- сильну президентську владу та дієвий механізм імпічменту, який убезпечить від узурпації влади;
- кардинальну реформу державного апарату;
- зменшення кількості регуляторних процедур;
- послідовну та наполегливу боротьбу з корупцією;
- підпорядкування зовнішньої політики держави національним економічним інтересам;
- багатовекторну міжнародну політику з метою пошуку партнерства;
- активну дипломатичну роль України у своєму регіоні;
- відновлення активних контактів з країнами Середньої Азії, а також Індією та Китаєм;
- рівноправні відносини з Євросоюзом;
- відновлення добросусідських стосунків з Росією;
- побудову сильної контрактної армії.

Сильний Президент - сильна країна
Я ініціюватиму прийняття нової редакції Конституції України. У ній буде зафіксована роль Президента та підконтрольного йому Уряду як реального та незаперечного центру державної та виконавчої влади.

Зупинити розкладання держави
Я маю намір провести глибокі зміни в системі державної служби, радикально підвищити її ефективність та ліквідувати підґрунтя для корупції. У першу чергу, будуть відмінені політичні квоти на державні посади. Буде введено заборону на політичну діяльність чиновників.

Дерегуляція в дії
Мною буде реалізована регуляторна реформа, яка в багато разів зменшить кількість погоджень та дозволів для ведення економічної діяльності та чітко окреслить повноваження чиновників.

Сувора боротьба з корупцією
Я почну комплексну цільову програму боротьби з корупцією. Передбачається широке застосування адміністративних покарань, а також заборони на професію, позбавлення пільгових пенсій, виселення з державних квартир.

Добитися поваги
Я вважаю за свій обов’язок підпорядкувати зовнішню політику економічним інтересам країни та захисту громадян України за кордоном.

Припинити шукати старшого брата
Я повернуся до багатовекторної міжнародної політики, розрахованої на встановлення взаємовигідних відносин з усіма країнами-партнерами України.

Відігравати свою роль в регіоні
Я збираюсь активізувати українську участь в Придністровському врегулюванні та відновити підтримку представників придністровської еліти, орієнтованих на Україну.

Ідемо на схід
Я маю намір відновити активні економічні контакти з Індією та Китаєм, повернути українські товари на середньоазійські ринки.

Україна - Європа, але не Євросоюз.
У  відносинах з ЄС я буду проводити  більш незалежну політику. Жорстко відстоюватиму інтереси українських громадян і компаній. Потрібно добиватися спрощеного візового режиму, аж до самої його ліквідації. Розвивати найактивніший діалог з ЄС - в інтересах України і в рамках угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Україна - Росія: перезавантаження
Я виступаю за перезавантаження відносин з Росією. Необхідно припинити безапеляційну антиросійську риторику. Домогтися у відповідь від Росії шанобливого ставлення до України як суверенної держави. Відновити найширші гуманітарні відносини та економічні зв’язки, в тому числі у військово-промисловій галузі.

Нова воєнна доктрина
Я негайно розпочну розробку нової воєнної доктрини, виходячи з загроз і реалій сучасного світу. Нам потрібна мобільна професійна армія, з ефективною системою підготовки солдат і офіцерів резерву.

РОЗВИНЕНА ДЕМОКРАТІЯ. Людина понад усе

Я за:
- відкриті партійні списки на виборах усіх рівнів;
- передачу більшої частини повноважень органам місцевого самоврядування;
- реально незалежне правосуддя;
- побудову в країні громадянського суспільства;
- рівноправну внутрішню політику, включно з вирішенням мовного питання;
- відновлення системи якісної освіти в країні;
- покращення умов для материнства і дитинства. 

Подивитися в очі виборцю
Я поверну персональну відповідальність депутатів перед виборцем. Верховна Рада і обласні ради будуть формуватися на основі відкритих партійних списків.

Тисячі центрів ініціатив на місцях
Я зроблю так, що всі ключові рішення, пов’язані з наданням публічних послуг громадянам, - будівництво шкіл і лікарень, прокладання нових доріг чи каналізації - ухвалюватимуться органами місцевого самоврядування. Їм буде передана більша частина владних повноважень.

Незалежне правосуддя
Я маю намір перебудувати судову систему. Гарантувати реальну незалежність суддів. Зробити правосуддя доступним для громадян.

Людина народжена вільною
Я виступаю за активний розвиток інститутів громадянського суспільства. Суспільства, яке неможливе без свободи слова, свободи віросповідання, права на зібрання та об’єднання, поваги до думки інших. Я зроблю все для встановлення суспільного контролю за діями влади через розвинені суспільні інститути та незалежні ЗМІ.

Українці мають розуміти одне одного
Я поверну російській мові статус мови міжнаціонального спілкування. Вважаю, що питання про статус будь-якої регіональної мови мають самостійно вирішувати органи місцевого самоврядування.

Відновити рівень освіти
У сфері освіти я збираюся вдосконалити систему загального тестування, забезпечити рівні умови для отримання вищої освіти. Але головне - підняти статус вчителя і викладача вищої школи. Оновлена система освіти забезпечить український інноваційний прорив.

Діти - наше майбутнє
Я радикально покращу умови для материнства і дитинства. Демографічна політика держави повинна підпорядковуватись інтересам конкретної сім’ї. Українці більше народжуватимуть дітей.

УКРАЇНА БУДЕ СИЛЬНОЮ!

На посту Президента країни я зроблю все, щоб Україна стала сильною, процвітаючою країною. Зміни відчує кожен українець. Люди стануть багатшими і будуть спокійно дивитися у власне майбутнє. Наші діти та онуки житимуть у новій Україні, де не буде корупції, убозтва та свавілля чиновників. У новій Україні буде ефективна економіка, справедлива судова система, професійна влада. Оберігати спокій простих людей буде сильна професійна армія. Я зроблю українську науку основою для справжнього інноваційного та технологічного прориву. Українські землі знову віднайдуть свого господаря - українського трудівника. Але головне, чого я досягну, це об’єднання України. Наші суперечності відійдуть у минуле. У нас занадто багато справ, які ми зможемо зробити тільки спільно. Ми всі - українці. Незалежно від національності та віросповідання, незалежно від місця народження і політичних поглядів. Українець - це людина, яка любить Україну. У це я свято вірю. І перед усім українським народом клянусь - Україна буде сильною!