11.04.2024, 12:25

Росіяни вдарили по енергетичних об'єктах у п'яти областях: під Києвом знищено Трипільську ТЕС

под Киевом уничтожена Трипольская ТЭС

Російська армія в ніч проти 11 квітня завдала чергового масованого комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БПЛА по об'єктах енергетичної інфраструктури України.

Російська армія в ніч проти 11 квітня вдарила по енергетичних об'єктах у п'яти областях. Пошкоджено підстанції "Укренерго" та об'єкти генерації в Одеській, Запорізькій, Львівській, Харківській та Київській областях. Про це ]]>повідомили ]]>у НЕК "Укренерго", передає Час Пік.

У Харківській області знову запроваджено графіки аварійних відключень електроенергії.

Внаслідок обстрілів також постраждало дві теплоелектростанції "ДТЕК Енерго". За попередньою інформацією обійшлося без постраждалих.

"Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання.

В умовах атак ворога працівники ДТЕК Енерго продовжують робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми. Компанія синхронізує свої дії з НЕК "Укренерго", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні Енергетичної компанії.

Під час нічної масованої ворожої атаки під удар потрапила найпотужніша електростанція у Київській області – Трипільська ТЕС. Енергогенеруюче підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Містом-супутником Трипільської ТЕС є місто Українка.

Мер міста Українка Олександр Туренко звернувся до населення після ворожої атаки. Подробиці та наслідки удару він пообіцяв розповісти пізніше.

"Прошу всіх!!!

Зарядіть всі пристрої, зробіть максимальні запаси води!!!

Обидва пункти незламності в Українці працюють цілодобово. Є все необхідне", - ]]>написав ]]>Туренко у Facebook.

У свою чергу, голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що пожежники продовжують ліквідовувати пожежу, що виникла внаслідок атаки, водопостачання у постраждалій громаді відновлено.

"Найголовніше – ніхто з жителів області не постраждав...

Енергетики та всі служби оперативно відреагували на наслідки, перепідключили мережу, завдяки чому всі мешканці Київщини наразі зі світлом.

Інші об’єкти житлової чи критичної інфраструктури в області не постраждали.

Роботи з ліквідації наслідків атаки тривають", - ]]>написав]]> Кравченко в Telegram.

Тим часом екснардеп Ігор Мосійчук у мережі розмістив відео з палаючим об'єктом, стверджуючи, що був "прильот" по Трипільській ТЕС під Києвом. Пізніше ця інформація була офіційно підтверджена.

Внаслідок масованої ракетної атаки в ніч проти 11 квітня була повністю зруйнована Трипільська ТЕС. Про це голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота ]]>повідомив ]]>у коментарі інформагентству "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. На підприємстві тривають роботи з ліквідації наслідків нічної атаки.

под Киевом уничтожена Трипольская ТЭСпод Киевом уничтожена Трипольская ТЭС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк