14.05.2024, 20:17

Макрон пообіцяв Зеленському більше зброї найближчим часом

Марина Гончар | Всі новини автора
макрон

У телефонній розмові з Зеленським президент Франції пообіцяв поставити Україні більше зброї у "найближчі дні та тижні". Втім, офіційний представник Єлисейського палацу відмовився уточнити, що можуть включати ці постачання.

Як повідомив Єлисейський палац, про це у вівторок, 14 травня, під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським заявив президент Франції Еммануель Макрон, передає Час Пік.

"Президент Республіки підтвердив рішучість Франції надати всю необхідну підтримку... Він також зміг деталізувати поставки на найближчі дні та тижні на підтримку українських військових зусиль", - йдеться в повідомленні.

Втім, офіційний представник Єлисейського палацу відмовився уточнити, що можуть включати ці поставки, зазначає агентство Reuters.

Президент Франції також підтвердив "цінність олімпійського перемир'я, щоб Росія припинила свої поточні операції та вжила всіх корисних дипломатичних ініціатив для початку переговорів, які поважають міжнародне право та законні інтереси України".

Макрон під час розмови "рішуче засудив інтенсифікацію російських ударів в Україні, зокрема по її енергетичній інфраструктурі, а також наступальні дії, що тривають".

Він також "підтвердив рішучість Франції надавати всю необхідну підтримку, в довгостроковій перспективі і разом з усіма своїми партнерами", для перемоги України у її протистоянні російські агресії.

Читайте також: Рано вранці до Києва прибув держсекретар США Блінкен

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк