14.05.2024, 07:43

Рано вранці до Києва прибув держсекретар США Блінкен

блинкен

Вранці у вівторок, 14 травня, до Києва прибув державний секретар США Ентоні Блінкен із візитом, щоб продемонструвати підтримку Україні.

Про це повідомляє видання ]]>Reuters]]>, передає Час Пік.

Візит Блінкена став першим після затвердження Конгресом пакету військової допомоги Україні на суму 61 млрд доларів. Візит має продемонструвати солідарність США з Україною, тоді як Сили оборони намагаються відбити наступ росіян та масовані бомбардування на північно-східному кордоні з РФ у Харківській області.

За словами чиновника з делегації, який прокоментував візит, Блінкен приїхав "послати сильний сигнал спокою українцям, які, очевидно, перебувають у дуже складному становищі".

"Місія держсекретаря тут полягає в тому, щоб розповісти про те, як наша додаткова допомога надаватиметься таким чином, щоб допомогти зміцнити їхню оборону, а також дозволити їм все більше перехоплювати ініціативу на полі бою", - сказав чиновник.

Він додав, що схвалені президентом Джо Байденом 24 квітня артилерія, ракети великої дальності, відомі як ПТРК, та системи ППО вже надходять на фронт.

Пізніше Блінкен сам ]]>прокоментував]]> сьогоднішній візит до Києва.

"Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку Україні, яка захищає свою свободу від російської агресії", - написав держсекретар США соцмережі Х.

Читайте також: "Сіль", "ForRest", "Шале", "Salvador": як зараз виглядають кафе та ресторани Сєвєродонецька і що продовжує працювати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк