19.11.2021, 09:25

Маринована скумбрія: кращі рецепти домашніх закусок

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • скумбрія ціла - 1 шт.
  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • соняшникова олія - 2 ст.
  • оцет - 2,5 ст.
  • окріп - 250 мл
  • гвоздика - 5-6 шт.
  • цукор - 0,5 ч.
  • сіль - 2 ч.
  • чорний перець - 5-6 горошин
  • суміш червоного, чорного і білого перцю - щіпка.
Час приготування: 
20.00

Скумбрія вважається поживним продуктом, що містить необхідні для людського організму мікроелементи та вітаміни. Вже мариновану можна купити в магазині, але навряд чи така риба на смак буде схожа на приготовлену своїми руками.

Маринована скумбрія: традиційний рецепт

  • З'єднати всі спеції: цукор, сіль, гвоздику, перець горошком і суміш меленого перцю. Залити їх окропом і додати необхідну кількість соняшникової олії.
  • Покласти в каструлю спеції, розчинені у воді, поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння. Отриману рідину злегка остудити та додати до неї необхідну кількість оцту.
  • Нарізати скумбрію, відокремивши від тушки хвіст і голову. Ретельно промити рибу під проточною водою та обсушити паперовим рушником. Нарізати шматочками шириною 3 см, цибулю очистити та нарізати півкільцями.
  • Скласти скумбрію і цибулю в скляну банку.
  • Залити вміст повністю охолодженим маринадом, щільно закрити банку кришкою і поставити в холодильник.
  • Рівно через день ароматна, соковита і ніжна скумбрія буде повністю готова, досить дістати її з розсолу.

Найкраще подавати скумбрію з хрусткою картоплею і зеленню, а маринований в ній цибулю стане прекрасним доповненням до риби.

Читайте також: Як смачно приготувати рибу в духовці

Маринована скумбрія: рецепт з чорним чаєм

Цей рецепт відмінно підходить для цілісних рибних туш з розрізами уздовж спини. Рецепт розрахований на 3 риби. Готова маринована скумбрія має ніжний золотистий колір і дуже тонкий, пряний аромат.

Починаємо з маринаду. Для його приготування беремо 1 літр води та наливаємо в каструлю.

Також відправляємо туди:

  • 4 столові ложки солі,
  • 1 столову ложку оцту,
  • 2 ст. цукру,
  • 3-4 лаврових листки,
  • насіння коріандру 0,5 ч. л.,
  • горошин чорного перцю 0,5 ч. л.,
  • 2 ст. крупнолистний чорний чай.

Коли маринад закипить, необхідно взяти 1 цибулину з лушпинням, розрізати на 4-6 частин і покласти в маринад.

Додати кілька жмень цибулиння, ретельно промиту водою.

Довести маринад до кипіння і тушкувати на повільному вогні 5-10 хвилин.

Готовий бульйон накрити кришкою і дати йому охолонути до кімнатної температури. Перед заливкою злити воду з риби.

Підготовлені тушки перекласти в місткість відповідного обсягу, залити "золотим" розчином маринаду так, щоб скумбрія була покрита рідиною, і закрити кришкою. Місткість з рибою поставити на 2 дні в холодильник для маринування.

свіжа риба
0
Голосів поки немає