31.03.2021, 22:41

Алкотестер і інші речі, які повинні бути у водія

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Автомобіль став неодмінною частиною нашого життя, а декількома машинами в одній родині вже нікого не здивуєш. Власний автотранспорт — це не тільки модно, але і дуже зручно.

Які ж найпотрібніші речі повинні бути в автомобілі будь-якого водія, крім встановлених законом аптечки й запасного колеса?

Оцінивши весь спектр ситуацій, в які бувають на дорозі, можна виділити п'ять необхідних речей в авто:

По-перше, ви повинні подбати про свою безпеку. Необхідним гарантом може виступити травматична зброя у водія-чоловіка або газовий балончик у водія-жінки. Іноді досить зробити постріл в повітря, щоб змусити зловмисників відмовитися від своїх намірів.

По-друге, ви повинні подбати про екстрений зв'язок. Для виконання цієї ролі відмінно підійде стільниковий телефон з містким акумулятором. Його потрібно буде залишати в машині. До речі кажучи, сім-карта в цьому телефоні також може служити протиугінним засобом, адже якщо ваш автомобіль буде вкрадений, його можна буде знайти через стільниковий зв'язок.

По-третє, більшість досвідчених водіїв радять застрахуватися від непередбачених зіткнень на ґрунті визначення рівня алкоголю в крові та купити алкотестер. Ця річ допоможе вам відстояти свою позицію в спірних ситуаціях з правоохоронними органами та довести свою невинність. Професійний алкотестер, наприклад, російського виробництва AlcoHunter, не стане серйозним ударом для вашого бюджету, бо коштує відносно недорого.

По-четверте, в темну ніч вам дуже придасться ліхтарик. Якщо доведеться зупинитися і, наприклад, перевірити справність автомобіля або заглянути під машину. Відмінним вибором буде ліхтарик, що працює на діодах. Він буде довго працювати без заміни батарей і прослужить вам тривалий час. Не варто страждати на гігантоманію і купувати великі ліхтарі. Постарайтеся вибрати ліхтарик, який легко поміститься вам в долоню.

По-п'яте, як це не дивно, в машині завжди повинна бути пляшка з чистою, прохолодною водою. Вона стане в пригоді вам, якщо потрібно помити руки, прийняти ліки або просто трохи освіжитися в жаркий, сонячний день. Не варто брати газовану воду, це не практично, до того ж вона погано тамує спрагу.

Ну і звичайно, не варто забувати про запасні колеса, домкрат, дорожню аптечку, вогнегасник і знак аварійної зупинки. Вони повинні бути в автомобілі завжди.

От і все. Удачі Вам на дорогах!

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: