16.08.2023, 13:20

ТОП 5 стартапів, які засновані на технології блокчейн

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

Навіть найзапекліші скептики змирилися з тим, що криптовалюта – це надовго. І справа не тільки в тому, що ціна біткоїна стабільно тримається на позначці $30 000. Якщо раніше цифрові гроші розглядалися виключно як інвестиційний актив або засіб для трейдингу, то сьогодні навколо них будуються різні проєкти, а криптовалюта стала повноцінним засобом оплати фізичних товарів і послуг.

Безліч онлайн- та офлайн-магазинів приймають цифрові гроші, що дозволяє власникам крипти не втрачати відсотки на конвертації. Глибоке впровадження криптовалюти в наше життя дає можливість для створення стратапів на основі технології блокчейн. Про найцікавіші з них ми зараз і розповімо.

 

Майданчик для кредитування молоді

Не секрет, що авторами більшості сучасних проєктів є молодь. При цьому часто не вистачає коштів для втілення ідеї в життя. Одні продають свій стартап і втрачають нагоду отримати серйозний прибуток у майбутньому, інші користуються кредитною платформою Lendonomy, яка спеціально створена для фінансування цікавих проєктів. За допомогою неї можна:

 

  • вкласти свої кошти у стартап;
  • отримати кредит на розвиток своєї справи;
  • знайти однодумців для розробки проєкту.

 

Основна особливість платформи – вона ґрунтується на блокчейн-технології, а умови використання майданчика прописуються смартконтрактами.

SwapRadar

Ця платформа спеціально створена для криптовалютних інвесторів та трейдерів будь-якого рівня. Програма працює як радар, який відстежує та сповіщає користувача про зміну вартості конкретного коїна. Це дозволяє швидко позбавлятися крипти або створювати торгові пари в найвигідніший момент. Популярність проєкту багато в чому обумовлена зручністю інтерфейсу та простотою використання програми, яку можна встановити як на ПК, так і на смартфон.

Платформа для операцій із нерухомістю

Дедалі більше власників земельних ділянок звертають увагу на проєкт Fieldcoin, який забезпечує проведення безпечних операцій із купівлі/продажу нерухомості. Також на платформі можна знайти вигідні пропозиції не лише з продажу, а й з оренди земельної ділянки.

 

Максимальний рівень безпеки забезпечується використанням блокчейн-технологій. Децентралізована система виключає вплив на правочин третьої сторони і сама перевіряє справжність документів кожного з учасників торгів. Це не тільки безпечно, а й швидко.

Pantos

Одна з найзручніших платформ, яка використовується для обміну токенами. Її перевага – у прямому зв'язку користувачів. Мультиблокчейновий проєкт працює без посередників, що заощаджує час та кошти власників цифрових активів. На сьогодні користувачі можуть обміняти коїни, які створені на основі Ethereum та Lisk.

OmiseGo

Проєкт, який створений для торгівлі та обміну різними криптовалютами та фіатними засобами. Спочатку стартап створювався виключно для користувачів з Азії, але його географія поступово розширюється. Розробники заявляють, що сьогодні OmiseGo користується близько третини власників крипти з усього світу.

 

Це лише п'ять проєктів, які ґрунтуються на технології блокчейн. Щомісяця ентузіасти з усього світу пропонують оригінальні стартапи, які все більше використовують цифрові засоби та роблять їх набагато ближчими до реального життя.

 

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: