06.03.2024, 22:51

Хто підірвав автомобіль з колаборанткою у Бердянську? Оприлюднено два варіанти

Марина Гончар | Всі новини автора
авто

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області 6 березня вибухнув автомобіль організаторки незаконних "виборів" президента Росії. Від отриманих травм жінка померла в лікарні.

Хто міг організувати підрив колаборантки, розповів ]]>24 Каналу]]> Віктор Дудукалов – заступник голови Бердянської районної ради, передає Час Пік.

Після окупації міста жінка добровільно пішла на співпрацю з агресором та отримала місце в загарбницькій адміністрації, через що українські правоохоронці порушили щодо неї справу за колабораціонізм.

Найімовірніше, за ліквідацією колаборантки Світлани Самойленко стоїть партизанський рух. Проте інколи ФСБшники навмисно вчиняють такі дії щодо незначних осіб, аби сильніше "закрутити гайки" на окупованих територіях.

"Це доволі розповсюджена практика. Когось знищують, щоб потім можна було збільшити репресії", – зауважив Дудукалов.

Російські загарбники напередодні псевдовиборів загнали на тимчасово окуповані території тисячі спецпризначенців. Випадок з підривом організаторки путінських "виборів" може стати офіційним приводом для того, щоб росіяни збільшили "заходи безпеки".

Кожен, хто бере участь у так званих "виборах" президента Росії під прицілом, чи то партизан, чи то окупантів.

"Окупанти чогось кажуть постійно про якусь "небезпеку". Можливо, вони самі її і створюють. Але, якщо це була партизанська акція, то низький уклін нашим людям, за те, що попри тотальний контроль, вчиняють такі акції та змушують колаборантів нервувати", – мовив заступник голови Бердянської районної ради.

Читайте також: Окупанти розселяють зрадників у квартири українців: 23 родини колаборантів "отримали нове житло" у Лисичанську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк