26.03.2024, 14:36

Влада "ЛНР" готується узаконити захват порожніх квартир та будинків

Власти "ЛНР" готовятся узаконить захват пустующих квартир и домов

На території окупованої Луганської області "влада" так званої "ЛНР" шукає механізм "націоналізації" покинутих квартир та будинків. Окупанти на законодавчому рівні хочуть виправдати "віджимання" порожнього житла.

Житло, залишене власниками починаючи з 2014 року у "ЛНР", необхідно націоналізувати. Про це ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник заявив в ]]>інтерв'ю ]]>кореспонденту "Росія 1", директору ДТРК "Луганськ" Миколі Долгачову, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

За його словами, квартири у багатоквартирному будинку, якщо вони довгий час перебувають без нагляду, є "небезпекою для всіх інших", бо там "може статися все що завгодно". Ще одна проблема - неоплачені протягом кількох років рахунки за комунальні послуги.

Як заявив Пасічник, вже зібрано данні щодо практично 22 тис. квартир та будинків у "ЛНР", де не живуть люди.

"Тут є і ті, хто виїхав на Україну, ті, хто на сьогоднішній день воюють проти нас. Напевно є й такі жителі колишньої Луганської області, які виїхали на територію Росії, боячись бойових дій", - сказав Пасічник.

Судячи з його слів, житло планують відбирати не лише у тих, хто підтримує Україну, а й у "своїх", які втекли від війни, але мешкають у РФ.

За його словами, "питання націоналізації досить складне з погляду законодавства".

"Працюємо в цьому напрямку, але поки що однозначно сказати не можу. Думаю, ми в будь-якому випадку ухвалимо рішення щодо націоналізації, але чи буде це через суд, чи буде розроблено якийсь окремий механізм, окрема дорожня карта з націоналізації – поки що відповісти не готовий", - заявив Пасічник.

Навіщо ці "красиві інтерв'ю"? Про які закони йдеться? Жителі окупованих населених пунктів повідомляють, що відразу ж після "звільнення" окупанти почали "віджимати" пустуюче житло й роздавати його російським воякам, колаборантам та "понаїхавшим" з РФ. І при цьому їм абсолютно начхати, чи законні їхні дії...

Читайте також:

Добровільне заклання, або Як жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного ставлять хрест на своєму майбутньому

"Десять років по тому": Як змінився Луганськ за 10 років існування в "руському мирі"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк