20.04.2024, 11:28

Зеленський підписав указ про обмеження азартних ігор в мережі Інтернет

Зеленский подписал указ об ограничении азартных игр в сети Интернет

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо обмеження азартних ігор в інтернеті. Своїм указом він ввів у дію рішення РНБО щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ ]]>№234]]> "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет", повідомляє Час Пік.

Зеленський доручив уряду в місячний термін:

  • обмежити рекламу онлайн-казино;
  • визначити ліміти гри на тиждень та ліміти витрат;
  • запровадити систему онлайн-моніторингу;
  • блокувати нелегальні веб-сайти азартних ігор;
  • ввести обмеження для військових.

Кабінет Міністрів повинен опрацювати порядок обмеження всіх форм реклами азартних ігор з використанням символіки Збройних сил України та інших військових формувань.

Головнокомандувач ЗСУ під час військового стану повинен запровадити заборону доступу військовим до гральних закладів та/або участі в азартних іграх в інтернеті.

Служба безпеки України протягом двох місяців має провести перевірку організаторів азартних ігор.

Національний банк України протягом двох місяців має затвердити рекомендації банкам щодо блокування платежів громадян кредитними коштами на рахунки організаторів азартних ігор для участі в азартних іграх.

Міністерство цифрової трансформації проведе в місячний строк переговори з компаніями Apple та Google щодо заборони розміщення застосунків з азартними іграми без відповідної ліцензії в українській зоні у їхніх магазинах.

Читайте також: "Залишилися без пенсії": Що робити пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифікацію й втратили виплати з 1 квітня

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк