29.04.2024, 11:41

Telegram відновив роботу українських чат-ботів для боротьби проти РФ: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
цічсвапе

Офіційні українські боти в Telegram, що допомагали у боротьбі з агресією РФ, відновили свою роботу після їх блокування.

Про це повідомив ]]>Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при міністерстві культури та інформаційної політики України]]>, передає Час Пік.

"Йдеться про боти Головного управління розвідки та Служби безпеки, а також про бот Мінцифри "єВорог", - зазначається у повідомленні.

Також українцям принагідно нагадали, що ворог може створювати псевдоботів та ботів-двійників, через які може поширювати дезінформацію або збирати їх дані.

Для перевірки чат-ботів просять користуватись ]]>dovidka.info/botcheker.]]>

Крім того, про відновлення роботи ботів повідомили й у Легіоні ]]>"Свобода Росии"]]>, добровольці якого воюють проти режиму диктатора Путіна на стороні українських захисників.

"У боті розміщені посилання на анкети в Легіон і Рух, а також форма для подачі важливої інформації, реквізити для підтримки Легіону і відповіді на поширені запитання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Telegram заблокував офіційні українські боти для передачі даних із тимчасово окупованих територій. Втрачено канали комунікації у мешканців ТОТ, які вибудовувалися протягом 2 років.

Читайте також:

Наступ на Харків: в ISW оцінили можливості росіян

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк