05.05.2022, 23:27

Ідеальне тісто для піци

Татьяна Землянко | Всі новини автора
тесто для пиццы
інгредієнти: 
  • вода - 300 мл;
  • борошно - 500 г;
  • олія рослинна - 50 мл;
  • дрібка солі;
  • цукор - 1 ч. ложка;
  • 1 пакетик сухих дріжджів (12 г).
Час приготування: 
60.00

Якщо любите піцу на тонкому тесті, тоді ловіть рецепт. Дуже тонка, але в той же час трохи повітряна основа, водночас трохи хрумка підійде для будь-якої начинки.

Приготування

У воду трохи тепліше за кімнатну температуру додаємо половину рослинної олії із запропонованої кількості інгредієнтів, масло можна розділити на око. Далі додаємо борошно, тісто має бути трохи рідше_ ніж на оладки, але без грудочок. Присутність невеликих грудочок – не страшна.

Тісто потрібно трохи підсолити. Борошно відставляємо на деякий час убік. Беремо дріжджі і з'єднуємо їх із цукром (1 ч. ложечка), після чого розбавляємо їх теплою водою. Вся суміш має перетворитися на однорідну масу.

У цю дріжджову суміш додаємо ложку борошна – це для того, щоб дріжджі почали краще розчинятися в парі з борошном. Отриману опару виливаємо в тісто і все ретельно перемішуємо.

Далі додаємо в миску з тестом ще невелику кількість борошна, як на оладки, але не всю, тісто має спочатку трохи піднятися, після чого також ретельно перемішуємо. Тісто вже має бути без жодної грудочки та консистенції густіше, ніж на оладки. Відставляємо тісто в тепле містечко, даємо йому 10-15 хвилин підійти. Після того, як тісто трохи підійшло і взялося бульбашками, ще раз його трохи перемішуємо.

На зручній, рівній поверхні розподіляємо борошно, що залишилося, викладаємо на неї м'яке, ніжне тісто і акуратно вимішуємо все борошно до кінця. Якщо тісто все ще липне до рук, розсипаємо ще 1-2 жменьки муки по поверхні і ще трохи вимішуємо тісто. Далі, прямо на стіл виливаємо олію, обмакуємо в неї тісто, поступово вмішуючи в нього олію. Готове тісто на 10 хвилин залишаємо просто відпочити, після чого можна використовувати його під будь-яку начинку.

тесто

Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає