04.03.2021, 21:23

Зеленський анонсував "нове життя" для українського села

село

Сьогодні, 4 березня, на нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського обговорили реформування сіл та реалізацію програми "Нове село".

Про це ]]>повідомляє]]> прес-служба офісу президента, передає Час Пік.

У нараді взяли участь віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, радник віце-прем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олександр Маринов.

Як повідомляється, в рамках програми "Нове село" в сільській місцевості з'являться "Центри тяжіння" за прикладом сервісних зон в Щасті і Новотроїцькому. У них працюватимуть ЦНАП, пошти, аптеки з програмою "Доступні ліки", опорні пункти поліції тощо.

Крім того, передбачається, що навколо "Центрів тяжіння" будуть знаходиться дитячі майданчики, сільські клуби, спортивні комплекси, велосипедні та бігові доріжки. Школи будуть оснащуватися комп'ютерною технікою.

Щоб не витрачати бюджетні кошти кошти, до реалізації програми залучать бізнес на конкурсній основі.

Всього планується втілити більше тисячі таких проектів. Стартує програма з Донбасу.

"Ми вже побачили проект, який реалізований на КПВВ "Щастя". Перші проекти "Нове село" мають бути втілені на прифронтових територіях, а потім - по всій Україні. Ми повинні вдихнути нове життя в українське село. Жителі сіл повинні отримувати якісний сервіс безпосередньо за місцем проживання і мати доступ до сучасної інфраструктури", - зазначив Зеленський.

За його словами, програма "Нове село" також включатиме розвиток агропромислового комплексу, зокрема - тваринництва. Це дозволить скоротити імпорт продуктів, збагатити внутрішній ринок та забезпечити доступні ціни.

Читайте також: "На своєму прикладі": Зеленський закликав прискорити темпи вакцинації від COVID-19 в Україні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк