14.09.2021, 21:17

"Був розлючений тим, що нас змушують плакати": Арестович пояснив свої слова про "курорт в АТО"

Марина Началова | Всі новини автора

Речник української делегації в ТКГ, радник керівника ОПУ Олексій Арестович прокоментував своє інтерв'ю чотирирічної давності, за яке на нього обрушився з критикою екс-глава МВС Арсен Аваков.

У себе в Фейсбуці Арестович написав, що Аваков "почав політичний сезон", передає Час Пік.

За словами Арестовича, інтерв'ю, уривок з якого розлютив Авакова, було присвячено інформаційній війні проти України.

"Журналіст задав мені питання про розгойдування емоційної ситуації месседжами на кшталт «наші хлопці гинуть по-пустому», «всі в АТО безперервно страждають», «ми всі повинні ходити в жалобі, салюти заборонити, країна не повинна радіти, поки хоч один солдат воює». Загалом, «все погано»", - пише Арестович.

За його словами, на той момент він не був офіційною особою, а лише вже колишнім військовим, тому висловився досить емоційно.

"Сьогодні, звичайно, я б сформулював інакше, набагато більш строго. Тоді ж, я тільки повернувся з чергової поїздки в АТО. І був злегка розлючений тим, що нас постійно намагаються змусити плакати", - заявив Арестович.

На його думку, щоб виграти інформаційну війну, на такі спроби потрібно відповідати весело.

"Я сказав тоді, що «...досить нити і плакати за військовими, вони прекрасно знають, що роблять - маса з них добровольці. Що там вони переживають історично властиві українському народу козацькі, чоловічі архетипи. Так піднімається нація. Вони захищають країну. І подача інформації про них як про глибоко травмованих, нещасних людей - принципово невірна. Це інформаційна війна, і потрібно дивитися на ситуацію своїм поглядом, а продиктованим", - заявив Арестович.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: