14.03.2024, 18:05

Отримання водійського посвідчення в Україні у 2024 році

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Ситуація в нашій країні залишається досить складною, але наше життя має тривати. Особливо в такі складні моменти необхідно не зупинятися і здобувати нові знання та навички. Як показала практика, вміння водити автомобіль може стати ключовим у будь-якій екстреній ситуації. Саме тому не варто втрачати час, чим раніше ви почнете навчання, тим раніше у вас з'явиться ще один дуже важливий скіл.

 

Навчання водіння у 2024 році

На даний момент пройти навчання водінню не складає великих труднощів. У всіх містах України, які знаходяться в безпечній зоні, функціонують автошколи та територіальні сервісні центри МВС.

Теорія і практика навчання мало змінилося за останні роки, з єдиною поправкою на можливість відвідувати заняття онлайн і деяких коректив пов'язаних з повітряними тривогами.

Пройти навчання для отримання прав, ви можете в автошколі "Пілот Авто". Компанія на сьогодні має понад 30 філій, які знаходяться в Києві, Хмельницькому, Тернополі та області, а також у Київській, Рівненській та Житомирській областях.

Теоретичний курс

Для складання теоретичного тесту учневі потрібно підготуватися за такими темами:

  • Знання правил дорожнього руху.
  • Надання першої медичної допомоги.
  • Основи безпеки руху.
  • Будова та експлуатація автомобіля (відповідно до категорії, для якої ви отримуєте права).

Щоб скласти теорію, вам буде необхідно пройти текст, який складається з 20 запитань. Час на складання – 20 хвилин. Регламент тесту допускає тільки дві невірні відповіді. Якщо ви відповіли неправильно на більшу кількість запитань, то результати тесту не будуть зараховані і вам буде потрібно складати текст повторно.

Практичний курс

Практичний курс занять з водіння передбачає індивідуальні заняття з інструктором. Тривалість одного заняття може бути індивідуальна і варіюватися від 30 хвилин до декількох годин. В автошколі "Пілот Авто" стандартний урок практичного водіння триває 60 хвилин.

Брати уроки практики можуть не тільки учні, які тільки готуються до отримання прав, а й водії, які не впевнені в собі, мають велику перерву у водінні або просто ті, хто хоче поліпшити свої навички.

Під час навчання вам необхідно заздалегідь вибрати, з якою коробкою керування ви хочете працювати. Якщо ви пройдете навчання на автоматі, то не зможете водити автомобіль на механічній коробці передач без додаткових курсів. Обміркуйте це заздалегідь.

Автошкола "Пілот Авто" пропонує своїм учням курс практичного навчання водінню, який складається з 40 занять. За цей час ви встигнете освоїти всі ази їзди на автомобілі та виконання базових маневрів.

При цьому, якщо ви все ще не впевнені в собі, то можете запитати думку вашого інструктора щодо готовності до складання іспиту. Якщо на його погляд, ви можете не скласти, то він порадить вам як поліпшити ваші навички.

У багатьох містах України здача на права практичного курсу проходить за одним і тим самим маршрутом, який ви можете проїхати заздалегідь з інструктором і проговорити, які труднощі на вас можуть чекати і на що слід звернути особливу увагу.

Чи важко отримати водійське посвідчення в Україні?

Отримання прав можливе тільки після успішного складання двох частин іспиту: теоретичної та практичної. Сприйняття складності цього процесу може залежати від двох факторів:

  • Вашої підготовки.
  • Рівня переживань.

Якщо ви добре підготовлені, знаєте всю необхідну інформацію з теорії та відточили свої практичні навички їзди на автомобілі, то у вас не виникне проблем з отриманням прав.

В автошколі "Пілот Авто" також приділяється час психологічній підготовці майбутніх водіїв, щоб позбавити їх страху і дати можливість відчути себе більш впевнено за кермом.

Як бачите, отримати права в Україні сьогодні не стало складніше, від вас вимагають все ті ж знання і навички, що і раніше. Тому не чекайте слушного часу, починайте підготовку вже сьогодні!

Рубрика - Правозащитник: