16.02.2021, 15:13

На Луганщині збудують 150-метрову радіотелевежу

Марина Началова | Всі новини автора
телебашня

У Мінрегіоні зазначають, що будівництво радіотелевізійної вежі в Попаснянському районі – серед найцікавіших державних проєктів цьогоріч.

Про це повідомила прес-служба Луганської облдержадміністрації, передає Час Пік.

Загалом на засіданні Конкурсної комісії з відбору проєктів регіонального розвитку були прийняті рішення про фінансування у 2021 році 28 з них, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету в рамках секторальної бюджетної підтримки на загальну суму 133,2 млн гривень.

Як зазначають в Міністерстві розвитку громад та територій, проєкти розвитку регіонів були й залишаються пріоритетом для держави.

Серед найбільш цікавих проєктів, які фінансуватимуться в цьому році, – «Будівництво радіотелевізійної передаючої станції в Попаснянському районі Луганської області».

Проєкт реалізується на території Луганської області загальною вартістю з державного бюджету понад 22,54 млн гривень, в тому числі у 2021 році – понад 6,36 млн гривень.

Передбачено, зокрема:

  • будівництво та облаштування радіотелевізійної передаючої станції та відновлення мовлення 15 українських телерадіокомпаній в Луганській та Донецькій областях;
  • встановлення на металевій конструкції висотою 150 м Державного Прапора;
  • встановлення наземного технологічного обладнання, яке зможе забезпечити передачу українського телерадіопродукту на тимчасово окуповані території.

Ще один проєкт, відзначений міністерством, – «Схід і захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти».
Проєкт реалізується Міністерством освіти і науки України на території Львівської та Луганської областей загальною вартістю з державного бюджету 11,8 млн гривень, в тому числі у 2021 році – 4,48 млн гривень.

Зокрема, передбачено:

  • закупівля матеріально-технічного обладнання профільних класів гуманітарного спрямування пілотних середніх шкіл (закупівля меблів, обладнання для проведення відео-конференцій, інтерактивної дошки, тематичних стендів);
  • розроблення та пілотне впровадження (у формі дистанційного курсу) для вчителів 30 пілотних шкіл Луганської та Львівської областей методичних матеріалів щодо викладання історії, української мови та літератури у старших класах;
  • створення передумов для підвищення успішності школярів Львівщини та Луганщини, зокрема, з історії, української мови та літератури;
  • популяризація міжрегіональної молодіжної співпраці у сфері освіти.

Читайте ще: Масштабні пожежі на Луганщині: ДБР оголосило підозру одному з керівників місцевого управління ДСНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: